31 Διαφορετικοί τύποι ποικιλιών Hosta

ลอร่ายืนอยู่กับโฮสต์

Οι οικοδεσπότες είναι ξεκάθαροι κυρίαρχοι. Αντί να έχουν τα λουλούδια ως κύριο στοιχείο Βασίζονται στο εντυπωσιακό τους φύλλωμα σε αποχρώσεις του πράσινου για να τραβήξουν την προσοχή στον κήπο. Οι οικοδεσπότες είναι εύκολο να αναπτυχθούν και Hardy στις ζώνες USDA 3-9. (Συγγνώμη, τροπική ζώνη 10+, αλλά μπορείτε να το καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους στον κήπο, επομένως δεν μπορείτε πραγματικά να παραπονεθείτε.) Με τέτοια ποικιλία, μπορεί να προστεθεί σε έναν κήπο σχεδόν οπουδήποτε στη χώρα.

Ο κήπος είναι σαν πίνακας ζωγραφικής. Πρέπει να έχουν στοιχεία που πραγματικά τραβούν την προσοχή μας.Στον κήπο, αυτό συμβαίνει συνήθως. κάτι ανθίζει Τα μάτια μας επικεντρώθηκαν αμέσως. Αλλά αν ο πίνακας έχει όλα τα φωτεινά εστιακά σημεία Τα μάτια μας είναι άσκοπα. Ο εγκέφαλος μπερδεύεται και είναι δύσκολο να επεξεργαστεί. Εκεί μπαίνουν τα στοιχεία ουδέτερου και φόντου. πράσινο στην κηπουρική Το πράσινο είναι το κύριο χρώμα που επιπλέει πάνω από τα μάτια μας.

Λοιπόν, μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να προσθέσετε οικοδεσπότες στον κήπο σας, τι συμβαίνει; αλλά δεν θα συμβεί Επιλέξτε από περισσότερες από 3000 διαφορετικές κατηγορίες.? Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον με λίγη εμπειρία και ελπίζουμε ότι μπορεί να σας δώσει κάποιες συμβουλές. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 31 από τις αγαπημένες μας ποικιλίες hosta με φωτογραφίες από την καθεμία!

Επισκόπηση οικοδεσπότη

Οι οικοδεσπότες είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο και αναπτύσσονται καλά σε διάφορους χώρους ανθεκτικότητας.

Αυτός είναι λοιπόν ο οικοδεσπότης. Primer για σκιερές περιοχές Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βαρετό. Δεν υπάρχει οικοδεσπότης Οι λεπτές αποχρώσεις του πράσινου από απόχρωση σε μπλε έως λευκό. Και η ατελείωτη ποικιλία συνδυασμών δίνει στο foundation την τέλεια λεπτομέρεια. το ίδιο με τη ζωγραφική Η κύρια εστίαση είναι ο ενθουσιασμός. Αλλά μετά από μια πρώτη ματιά Τα μάτια σας θα αρχίσουν να αιωρούνται πάνω από τα υπόλοιπα και να σαρώνουν για αυτές τις τέλειες μικρές λεπτομέρειες. Αυτή είναι η ειδικότητά του.Οι οικοδεσπότες κάνουν την τέλεια προσθήκη σε κάθε βινιέτα κήπου.

Δεν δημιουργούνται όλοι οι κεντρικοί υπολογιστές ίσοι. Αυτό είναι σημαντικό να το έχετε κατά νου όταν προσπαθείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο οικοδεσπότη για τη διαμονή σας. για παράδειγμα, Οι ανοιχτόχρωμοι οικοδεσπότες χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. Για να διατηρήσουν τα χρώματά τους ζωντανά, οι μπλε οικοδεσπότες με παχιά, σκούρα φύλλα αναπτύσσονται καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ένα άλλο θέμα είναι το μέγεθος.Μερικοί οικοδεσπότες έχουν πλάτος 2-3 ίντσες ενώ άλλοι έχουν πλάτος 12-18 ίντσες.

Οι οικοδεσπότες είναι πολυετή φυτά χαμηλής ανάπτυξης, εάν το φύλλωμα του ξενιστή είναι η εμφάνιση που θέλετε να επιτύχετε. Προσοχή στα χρώματα των Hostas που έχουν κιτρινωπή απόχρωση στο εσωτερικό των φύλλων. θα εμφανιστεί σε σύγκριση με άλλους κεντρικούς υπολογιστές. Υπάρχει ένα κίτρινο περίγραμμα στα φύλλα. Ορισμένες ποικιλίες hosta έχουν φυσικά κίτρινα φύλλα. Αλλά για άλλες ποικιλίες, αυτό είναι ένα σημάδι κακής υγείας. Ένας καλός τρόπος για να αποφασίσετε ποιοι οικοδεσπότες θα φαίνονται καλά μαζί είναι να χρησιμοποιήσετε το καλάθι αγορών σας ως καμβά και να τοποθετήσετε διαφορετικούς οικοδεσπότες. ότι αποφασίζετε να επιλέξετε επίπεδο προς στρώμα Θα παρατηρήσετε αμέσως ποια μάτια έλκονται και ποια όχι.

Ποικιλίες Hosta

Τώρα σου λέω να πιάσεις έναν οικοδεσπότη. Πας στο κέντρο του κήπου και υπάρχουν μονοπάτια που τα φιλοξενούν όλα! Υπάρχουν πολλοί οικοδεσπότες. Σε αντίθεση με τον Ποτό, υπήρχαν μόνο καμιά δεκαριά από αυτούς. 3000 καταχωρημένες ποικιλίες hostaΣε αυτήν τη λίστα, θα βουτήξουμε σε 31 από τους αγαπημένους μου οικοδεσπότες που μόλις και μετά βίας γρατσούνισαν την επιφάνεια του κόσμου των hosta. Αλλά θα σας δώσει μια καλή βάση για να ξεκινήσετε. Εδώ είναι μερικές υπέροχες ποικιλίες hosta.

ποσό και νόημα

Ποσότητα και Έννοια Hosta
Η ποσότητα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια είναι μεγάλα σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

Ύψος: 36″ Πλάτος: 60″

Αυτός είναι ένας μεγάλος νεαρός οικοδεσπότης. Αναπτύσσεται στις καλύτερες συνθήκες, φτάνει τα 3 πόδια ύψος και τα 5 πόδια πλάτος. Και δεν είναι τόσο μεγάλοι από όπου ήρθα. Εξαρτάται πραγματικά από τη ζώνη σας, την υγρασία που φυτεύετε.) Το μεγάλο, φωτεινό, σιωπηλό φύλλωμα έρχεται σε αντίθεση με τον κήπο χωρίς λουλούδια. Τα φύλλα είναι πιο ανοιχτόχρωμα και μπορούν να απορροφήσουν λίγη ηλιακή ακτινοβολία. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός βασικός οικοδεσπότης που καταλαμβάνει πολύ χώρο και μπορεί να φυτευτεί με περίπλοκο ή επιδεικτικό φυλλώδη ξενιστή αργότερα.

ανεμοστρόβιλος

Καλλιέργεια ανεμοστρόβιλου
Τα φύλλα του ανεμοστρόβιλου έχουν όμορφα χρώματα.

Ύψος: 16″ Πλάτος: 35″

Η Whirlwind hosta είναι μια υπέροχη συμπαγής ποικιλία με κυρτά φύλλα με λευκό κέντρο και σκούρες πράσινες άκρες. Αν τοποθετηθεί στον ήλιο Το λευκό κέντρο θα είναι πιο έντονο. Και στη σκιά θα υπάρχει περισσότερο πράσινο στα φύλλα. Παράγουν ψεκασμούς λεβάντας στα τέλη του καλοκαιριού. Σε κάποιους αρέσει τα λουλούδια hosta, σε άλλους αρέσει να τα κόβουν για να αναδείξουν το όμορφο φύλλωμά τους.

φωτοστέφανο γάλακτος

η δόξα του Παύλου
Το Paul’s Glory hosta είναι έντονο κίτρινο.

Ύψος: 24″ Πλάτος: 36″

Το Milk Glory είναι μια όμορφη ποικιλία. Έχει μεγάλα χρυσά φύλλα με γαλαζοπράσινες άκρες. φιλοξενεί μεγάλη περιοχή ήλιο Η αντίθεση του χρυσού και του μπλε-πράσινου φαίνεται ακόμα καλύτερη όταν συνδυάζεται με το Hosta ‘Liberty’, το οποίο έχει ένα ανεστραμμένο σχέδιο στο φύλλωμα.

Ιούνιος

Φύτευση Ιουνίου
Η ποικιλία Ιουνίου είναι μια άλλη μεσαίου μεγέθους ποικιλία με πολύχρωμα φύλλα.

Ύψος: 18″ Πλάτος: 24″

Ο Hosta ‘June’ είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης. Έχει ένα χρυσό κέντρο που διαλύεται σε ένα γαλαζοπράσινο περίγραμμα. Το θάμπωμα μοιάζει σχεδόν με ανοιχτό πράσινο και σκούρο πράσινο πινελιές. σαν πίνακας ζωγραφικής στην πραγματική ζωή

Όταν είδα για πρώτη φορά αυτό το hosta στον κήπο του πελάτη μου. Για ένα δευτερόλεπτο νόμιζα ότι υπήρχε ένα σφάλμα στο matrix. Ένα φύλλο που μοιάζει σχεδόν με pixel. Έπρεπε να αγγίξω το φύλλο για να βεβαιωθώ ότι ήταν αληθινό. συνολική και σημαντική Θα πρέπει να εμφανίζεται μπροστά στον κήπο με έναν μεγάλο άδειο οικοδεσπότη όπως ο Μπλε Άγγελος ή η Σελήνη του Αυγούστου.

Halicon

Ποικιλία Halicon hosta
Το Halicon είναι μια κλασική γαλαζοπράσινη ποικιλία με ραβδωτά φύλλα.

Ύψος: 16″ Πλάτος: 32″

Το Halicon hosta είναι μια κλασική γαλαζοπράσινη ποικιλία. Έχει μεγάλα ραβδωτά φύλλα που είναι σκονισμένα γαλαζοπράσινα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για σκιερούς κήπους που τους αρέσει ο πρωινός ήλιος αλλά δεν ανέχονται τον απογευματινό ήλιο. Η λεβάντα προσφέρει μεγάλη αντίθεση με το μπλε φύλλωμα (φυσικά, αν σας αρέσουν τα φύλλα, θα θέλετε να το κάνετε). κομμένα λουλούδια)

αυτιά ποντικιού

Αυτιά ποντικιού, διάφορα
Τα αυτιά του ποντικιού έχουν συμπαγή σχεδιασμό που ταιριάζουν σε μικρούς χώρους.

Ύψος: 6″ πλάτος επί 12″

Αυτό το μικροσκοπικό hosta είναι τόσο όμορφο όσο υποδηλώνει το όνομά του. με ένα μικρό μπλε αυτί Κατάλληλο για μικρές γωνίες ή ακόμα και ένα δοχείο Χρησιμοποιώ αυτιά ποντικιού για να απαλύνω τις τραχιές άκρες στον κήπο. Αυτός ο άντρας ήταν τόσο μικρός που θα έπρεπε να ήταν μπροστά σε ένα κρεβάτι κήπου και να είχε χαθεί ανάμεσα στα άλλα δέντρα. Φαίνεται υπέροχο σε σκιασμένα δοχεία ως μικρό φυτό πλήρωσης επειδή το μπλε φύλλωμα είναι τόσο εντυπωσιακό.

προσευχόμενα χέρια

Προσευχηθείτε για μια ποικιλία χεριών
Η ποικιλία Praying Hand έχει πιο λεπτά φύλλα.

Ύψος: 18” πλάτος 16”

Το χέρι προσευχής είναι ένας μοναδικός οικοδεσπότης λόγω των λεπτών φύλλων του που δείχνουν προς τα πάνω και μοιάζουν με χέρι προσευχής. Αναφέρω πάντα το χρωματικό παιχνίδι των φύλλων hosta όταν εξετάζω ομαδοποιήσεις. Αλλά μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η υφή. Το όρθιο σχήμα του hosta μετά το κανονικό φύλλο hosta κάνει μια εντυπωσιακή διαφορά σε ύψος και σχήμα.

μπλε άγγελος

Καλλιέργεια Μπλε Αγγέλων
Η καλλιέργεια των Blue Angels είναι πολύ ευέλικτη, απαιτεί πολύ χώρο.

Ύψος: 36″ Πλάτος: 48″

Αυτή είναι η μεγάλη μητέρα στον κήπο του hosta. Είναι μια άγκυρα κήπου με χοντρά, μεγάλα λοφιοφόρο μπλε φύλλα. Αυτός ο οικοδεσπότης λατρεύει να βρίσκεται σε έναν σκιερό κήπο λόγω του πυκνού, σκούρου φυλλώματος. (Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό. Σχετίζεται με τη χλωροφύλλη. Θα κρατήσω τις λεπτομέρειες. αλλά πιο σκούρα φύλλα = λιγότερο φως)

Ο Blue Angel είναι ένας εξαιρετικός οικοδεσπότης για να ξεκινήσετε όταν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μια ομάδα υποδοχής. Ας ξεκινήσουμε πρώτα με αυτήν την ομάδα υποδοχής. Στη συνέχεια, στρώστε σε άλλους μικρούς οικοδεσπότες. Αυτό το Hosta είναι κατάλληλο για χαμηλότερες ζώνες. Ορισμένοι Hosta δεν αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους σε ψυχρά κλίματα. Έχω δει αυτό το Hosta να αναπτύσσεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στη ζώνη 3.

Στέφανος

Αδελφός Στέφεν Χόστα
Το Nether Stephan είναι μια ποικιλία με πολύ μοναδική εμφάνιση με ιδιαίτερη υφή στα φύλλα.

Ύψος 20” Πλάτος: 32”

Αδελφός Στέφανος Το Hosta είναι όμορφο και ανακηρύχθηκε οικοδεσπότης της χρονιάς το 2017 από την American Hosta Growers Association. Το κίτρινο λεμόνι είναι γαλαζοπράσινο, το dusty είναι σκούρο μπλε-πράσινο.

Τα χοντρά φύλλα το καθιστούν απωθητικό για γυμνοσάλιαγκες. Ιδανικό για σκιερές, υγρές περιοχές στον κήπο που συχνά διαθέτουν μπάλες από γλίτσα, αυτό το Hosta φαίνεται υπέροχο δίπλα στο Hosta ‘Blue Angel’.

υαλογράφημα

φυτεία βιτρό
Αυτή η ποικιλία έχει φωτεινούς εσωτερικούς χώρους φύλλων με σκούρες πράσινες ρίγες γύρω από τις άκρες.

Ύψος: 12″ Πλάτος: 36″

Οι οικοδεσπότες από βιτρό έχουν έντονο χρυσοκίτρινο εσωτερικό και λεπτές πράσινες ρίγες γύρω από τις άκρες. Αυτό το hosta μπορεί να φυτευτεί σε ηλιόλουστη έως σχεδόν πλήρη ηλιοφάνεια. (ανάλογα με την τοποθεσία σας Ο ήλιος της Αριζόνα είναι πολύ πιο δυνατός από τον ήλιο του Σιάτλ) Αυτός ο Χόστα είναι όμορφος σε άθροισμα και περιεχόμενο. Οι μικρές πράσινες άκρες έρχονται σε αντίθεση με τα φύλλα του ήλιου και την πραγματική ουσία.

πατριώτης

πατριωτικά φυτά
Οι ποικιλίες Patriot έχουν ανομοιόμορφα λευκά όρια γύρω από τα φύλλα.

Ύψος: 18″ Πλάτος: 24″

Το σχήμα φύλλου Hosta «Patriot» έχει μεσαίου πράσινου εσωτερικούς χώρους με ακανόνιστες λευκές άκρες. Είναι ένα δημοφιλές είδος και φαίνεται διασκεδαστικό όταν αναμειγνύεται με έναν αντίστροφο πατριώτη. Η καθαρή λευκή μπορντούρα σε αυτό το hosta φωτίζει τη σκιερή περιοχή και λάμπει με το φως του φεγγαριού τη νύχτα.

πίσω πατριώτης

πίσω πατριώτης
Το Reverse Patriot είναι το αντίθετο χρώμα του Patriot Cultivation.

Ύψος: 18″ Πλάτος: 24″

Αυτό το Hosta ανταποκρίνεται στο όνομά του. Είναι το αντίθετο του Patriotic Hosta. Τα φύλλα είναι λευκά εσωτερικά και ανομοιόμορφα μεσαία πράσινα περιθώρια. Αυτό το Hosta φαίνεται υπέροχο από μόνο του ή μπορεί να ομαδοποιηθεί με το κοινό Patriotic Hosta για να δημιουργήσει ένα όμορφο λευκό και πράσινο θάμπωμα. Χρησιμοποιήστε και patriot και reverse patriot στο τους χώρους του κήπου που θέλουν ένα μικρό διάλειμμα από το θαμπό πράσινο. που προσθέτει λίγο λευκό για να τραβήξει την προσοχή στα μάτια. (Το πολύ πράσινο είναι πάντα λυπηρό στους εσωτερικούς κήπους.)

Φράνσις Ουίλιαμς

Φράνσις Γουίλιαμς Χόστα
Ο Φράνσις Ουίλιαμς έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό χρώμα φύλλων.

Ύψος: 24″ Πλάτος: 60″

Όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με την κηπουρική, η Φράνσις Ουίλιαμς, η ιδιοκτήτρια της ιδιόμορφης εταιρείας κηπουρικής στην οποία δούλευα, καλέστε τον οικοδεσπότη «Αξίζει να φυτέψεις!» αναφώνησε μάλλον. Αν και διαφωνώ με αυτή τη δήλωση, ο Φράνσις Ουίλιαμς έκανε μια δήλωση στον κήπο.

Αυτό το hosta έχει μεγάλα, παχιά, βαθιά οδοντωτά φύλλα που είναι μπλε στο κέντρο, με ακανόνιστες άκρες τραγικών άκρων. Αυτό το hosta είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να συνδυαστεί με τραγικούς οικοδεσπότες όπως το Sum and Substance και με μπλε οικοδεσπότες όπως το Blue Angel In fact , και τα τρία είναι αρμονικά στον κήπο.

Γκουακαμόλε

Φύτευση Guacamole
Η καλλιέργεια γουακαμόλε μπορεί να γεμίσει μεγάλο χώρο στον κήπο.

Ύψος: 18″ Πλάτος: 50″

Το Guacamole είναι ένας άλλος εξαιρετικός οικοδεσπότης αν θέλετε να γεμίσετε. Έχει χοντρά λοφιοφόρο, λαμπερά πράσινα φύλλα με ελαφρώς μέτρια πράσινα άκρα. Αυτός ο οικοδεσπότης φαίνεται υπέροχος λόγω της λεπτότητας των δύο τόνων. Και μπορεί πραγματικά να ξεχωρίσει. όταν τοποθετείται δίπλα Πιο πυκνοί πράσινοι οικοδεσπότες, όπως ο οικοδεσπότης της Σελήνης του Αυγούστου.

τραγανές πατάτες

ποικιλία από πατατάκια
Οι τηγανιτές πατάτες έχουν ενδιαφέροντα διαμορφωμένα φύλλα που είναι πολύ κοντά.

Ύψος: 6″ Πλάτος: 16″

Ο Curly Fries είναι ένας οικοδεσπότης όπως κανένας άλλος. Έχει πολύ μακριά, στενά φύλλα με οδοντωτές άκρες και είναι μια όμορφη απόχρωση.Αυτό το Hosta απαλύνει την όψη των άκρων του κήπου. Μοιάζει με καλάμι που έχει σχεδόν όμορφη καμπύλη. Τοποθετήστε το δίπλα σε σκούρο φύλλωμα (του έρχεται στο μυαλό η σκούρα huechera) για να εντείνετε το φωτεινό φύλλωμα.

υψηλές προσδοκίες

υψηλές προσδοκίες
Οι υπέροχες χυμώδεις ποικιλίες είναι μια άλλη επιλογή κήπου με έντονα χρώματα.

Ύψος: 24″ Πλάτος: 30″

Οι Great Expectations είναι ένας άλλος οικοδεσπότης που αισθάνεται σαν έργο τέχνης. Τα φύλλα ήταν χοντρά αγκάθια, που όλα ήταν πένθιμες εικόνες. Φαίνεται όμως ότι ο ζωγράφος μπήκε με μια γαλαζοπράσινη πινελιά κατά μήκος των άκρων. Αυτό είναι ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του hosta, τόσο ελκυστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εστιακό σημείο σε ένα μικτό δοχείο ή ακόμα και ως ένα μόνο φυτό σε ένα δοχείο.

Βασίλισσα Γου

Βασίλισσα Γου
Η αυτοκράτειρα Γου ήταν ένας γιγάντιος οικοδεσπότης που μετρούσε σε πόδια, όχι σε ίντσες.

Ύψος: 4′ πλάτος 7′

Όχι, αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος, αυτός ο Hosta μετριέται σε πόδια, όχι σε ίντσες! Αυτός είναι ο μεγαλύτερος οικοδεσπότης στην αγορά σήμερα. Παρόλο που τα φύλλα της αυτοκράτειρας Γου ήταν καθαρά θαμπό πράσινο, Αλλά το τεράστιο μέγεθος το κάνει να ξεχωρίζει. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας σε αυτό. Βρήκα αυτή την ποικιλία στο τοπικό μου κέντρο κήπου και την άντλησα αμέσως.

Το έχω στον κήπο μου 4 χρόνια (δηλαδή είναι αποδεκτό) και δεν είναι καλό. Ζω σε δροσερό και ξηρό κλίμα. Και νομίζω ότι πρέπει να ζεις κάπου με πιο ζεστούς χειμώνες και υψηλότερη υγρασία για να μπορείς να θαυμάσεις την αυτοκράτειρα Wu με πλήρη δόξα. Αλλά εξακολουθεί να είναι μια όμορφη οικοδέσποινα στον κήπο μου.

ανεξαρτησία

καλλιέργεια ελευθερίας
Το Liberty έχει μια κρεμώδη λευκή κορυφογραμμή στο εξωτερικό.

Ύψος: 24″ Πλάτος: 36″

Το Hosta «Liberty» είναι ένας ανθεκτικός οικοδεσπότης με μεγάλα φύλλα με γαλαζοπράσινο εσωτερικό και ακανόνιστα κρεμώδη-λευκά περιγράμματα. Είναι το αντίθετο από το Paul’s Glory και είναι ελκυστικό, ίσως το οριστικό κομπλιμέντο στον συνδυασμό της τραγωδίας και της ουσίας hosta, ή της καθαρής μπλε νεράιδας hosta, ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να εμφανίζεται.

δειλία

λευκό λοφίο φυτό
Το λευκό φτέρωμα είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα.

Ύψος: 8″ Πλάτος: 10″

Το Hosta «White Feather» είναι ένα καθαρό λευκό οικοδεσπότη που τραβάει πολύ την προσοχή για το καθαρό λευκό φύλλωμά του. Εμφανίζεται καθαρό λευκό και σε μεταγενέστερες εποχές πράσινες φλέβες διατρέχουν τα φύλλα του. Νομίζω ότι είναι καθαρόαιμο σκυλί. όμορφο και όμορφο ελκυστικό Αλλά δεν είναι πραγματικά δυνατό ή δύσκολο να γίνει καθόλου.

γιατί δεν υπάρχει πολλή χλωροφύλλη (Που κάνει το φυτό πράσινο και απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση.) Το «White Feather» του Hosta δεν παράγει πολλή ενέργεια. Ως εκ τούτου, είναι ένα φυτό πολύ αργής ανάπτυξης.

Αυτή η ποικιλία φαίνεται υπέροχη σε δοχεία καθώς δεν μεγαλώνει και το φωτεινό λευκό φύλλωμά της προσθέτει μια ωραία αντίθεση με τα άλλα φυτά της διάταξης. Φαίνεται επίσης υπέροχο μπροστά στα σύνορα χάρη στο μικρό του μέγεθος. Μπορεί να χαθεί στον κήπο αν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος. Τοποθετήστε αυτό το hosta σε μια σκιερή περιοχή του κήπου για πιο καθαρό λευκό φύλλωμα. (λιγότερο πράσινο)

λεπτό άνθρωπος

Καλλιέργεια Λεπτομερών
Το Minute Man μοιάζει με τον Patriot τόσο σε αντίθεση όσο και σε χρώμα.

Ύψος: 16″ Πλάτος: 36″

Η Hosta ‘Minuteman’ είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία. Έχει μεγάλα πράσινα φύλλα με μεγάλα περιθώρια. Αξιόπιστο, μεγάλο και εξαιρετική επιλογή για να γεμίσετε μια θέση στον εσωτερικό σας κήπο, αυτό το Hosta φαίνεται υπέροχο στην πορεία με τα μεγάλα φωτεινά λευκά περιγράμματα του που φωτίζουν φυσικά τον κήπο τη νύχτα.

γδύνομαι

τύπου στριπτίζ
Το στριπτίζ πήρε το όνομά του από μια στενή πράσινη λωρίδα. σύρθηκε στη μέση του δέντρου

Ύψος: 20″ πλάτος επί 30″

Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε το όνομα hostas, αλλά αυτό είναι φοβερό! Το Hosta ‘Stripties’ έχει μεσαίου μεγέθους, ημι-κοφτερά πράσινα φύλλα με μια διαφοροποιημένη λωρίδα στο κέντρο. Παίξτε αυτά τα Stripey Stripies προσθέτοντας όλες τις ενώσεις Chartreuse και Hosta.

Το κουτί της Πανδώρας

Βήχας από το κουτί της Πανδώρας
Το Pandora’s Box hosta είναι μια συμπαγής συσκευή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Ύψος: 6″ Πλάτος: 14″

Το Pandora’s Box είναι ένας γλυκός μικρός οικοδεσπότης με μικροσκοπικά φύλλα. Με λευκό εσωτερικό και πράσινο περίγραμμα πινέλου, αυτό το hosta φαίνεται υπέροχο ανάμεσα σε βράχους και σε γλάστρες. Στην πραγματικότητα είναι ένα από τα λίγα λουλούδια που άφησα να ανθίσουν. Μια πολύ ευχάριστη αντίθεση για μένα είναι η λεβάντα που φυτρώνει από τα μικροσκοπικά φύλλα.

Εγώπίστωση mage: Cultivar413 μέσω Flickr (με άδεια αναφοράς)

πρώτος παγετός

πρώτος παγετός
Το First Frost είναι μια άλλη μικρή και απλή ποικιλία.

Ύψος: 12″ πλάτος 24″

Το Hosta «First Frost» είναι ένα απλό και χαριτωμένο Hosta με μυτερά φύλλα με μπλε-πράσινο εσωτερικό και ακανόνιστες κίτρινες άκρες. Αυτό που κάνει αυτόν τον οικοδεσπότη ξεχωριστό είναι ότι οι κίτρινες άκρες θα γίνουν λευκές αργότερα στη σεζόν.

φωτιά και πάγος

φωτιά και πάγος
Η φωτιά και ο πάγος είναι μεγαλύτερα και έχουν πιο πυκνά φύλλα.

Ύψος: 20″ Πλάτος: 24″

Ο Hosta «Fire and Ice» είναι ένας όμορφος και τολμηρός οικοδεσπότης. Έχει μικρότερα, πυκνότερα φύλλα από άλλα μεγαλόφυλλα Hostas.Έχει φωτεινά λευκά εσωτερικά με σκούρες πράσινες άκρες που είναι σχεδόν δασικές. φαίνεται καλό σε πράσινο και Λευκοί κήποι hosta (Patriot, Reverse Patriot, μια ωραία προσθήκη θα ήταν το White Feather, το Whirlwind, το Pandora’s Box κ.λπ. Αυτή είναι μια μεγάλη ποικιλία για νυχτερινούς κήπους καθώς το μεγάλο λευκό εσωτερικό κάνει μια ωραία βόλτα τη νύχτα. Φωτίστε το μονοπάτι στο Ο κήπος

βασίλισσα του χορού

βασίλισσα του χορού
Η ποικιλία Dance Queen έχει έντονο πράσινο χρώμα.

Ύψος: 18″ Πλάτος: 30″

Το Oh Dancing Queen έφτασε στο αποκορύφωμά του. Λατρεύω αυτόν τον οικοδεσπότη! Το Hosta ‘Dancing Queen’ είναι ένα μεγάλο hosta με βαθιές ραβδώσεις στα φύλλα και μικρές εγκοπές στις άκρες.Το κέντρο των φύλλων είναι ένα σκούρο πράσινο χρώμα που διατρέχει τις ράχες. που είναι μια μικρή λεπτομέρεια Αυτό στενεύει τα αγκάθια των φύλλων και τους δίνει μια πιο τολμηρή εμφάνιση.Αυτή η οικοδεσπότης συγχαίρει κάθε οικοδεσπότη που έχει χορό στο φύλλωμα.

γλυκός

Τόσο γλυκιά καλλιέργεια
Άλλη μια μικρή αλλά όμορφη ποικιλία, πολύ ωραία στο φυτό.

Ύψος: 12″ Πλάτος: 20″

Αυτό το γλυκό hosta είναι άλλο ένα μικρόφυλλο hosta με γυαλιστερά πράσινα φύλλα και λευκές άκρες. Έχει πολύ πυκνό και καταπράσινο φύλλωμα στον σκιερό κήπο. Γιατί είναι οικοδεσπότης χαμηλής ανάπτυξης. Φαίνεται καλό στο πρώτο πλάνο των συστάδων hosta με πυκνό φύλλωμα που περιβάλλει τη βάση ενός άλλου ξενιστή. Βοηθήστε να δημιουργήσετε πράσινα μπλοκ σε όλα τα επίπεδα για να είναι ορατή η όραση.

Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι μικροφύλλοι οικοδεσπότες γιατί κάνω κηπουρική σε περιοχές που έχει πολύ χαλάζι. (Ευτυχώς το ξέρω.) Με μικροσκοπικά φύλλα ξενώνα όπως το So Sweet, μπορείτε να κόψετε πουρνάρι χωρίς να το κόψετε στο μισό.

απαγορευμένος καρπός

απαγορευμένος καρπός
Μια άλλη όμορφη ποικιλία είναι ο απαγορευμένος καρπός, που μπορεί να καλλιεργηθεί σε γλάστρες.

Ύψος: 20″ Πλάτος: 34″

Το Hosta «Απαγορευμένο Φρούτο» είναι άλλο ένα καλλιτεχνικό θαύμα. με μεγάλα εσωτερικά φύλλα Το οποίο κυμαίνεται από κρεμ κίτρινο λεμόνι έως ανοιχτό πράσινο λάιμ. (Μερικά φύλλα στο ίδιο φυτό μπορεί να είναι ανοιχτό πράσινο και μερικά λεμονοκίτρινα), τα οποία στρογγυλεύονται από ακανόνιστες σκούρο πράσινο άκρο. Τα καταπράσινα δέντρα είναι πολύ όμορφα. Το χρησιμοποιώ σε μια γλάστρα ή μπροστά από το κρεβάτι μου, ώστε οι άνθρωποι να περνούν χρόνο θαυμάζοντας την ομορφιά του.

Abigua πίνοντας κολοκύθα

Neon Gourd Green Apigua
Μια άλλη όμορφη πράσινη ποικιλία είναι η Abigua drinker.

Ύψος: 18″ Πλάτος: 36″

Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος όταν άρχισαν να εμφανίζονται στο τοπικό μου κέντρο κήπου.Το Hosta ‘Abiqua Drinking Gourd’ είναι ένα από τα φυτά που έχω πάντα σε σακούλες και φωτογραφίες κήπου. Αλλά φαίνεται σχεδόν αδύνατο να βρεθεί και να χρησιμοποιηθεί στον κήπο. Είναι ένας σκούρο μπλε-πράσινος ξενιστής με παχιά, βαθιά ραβδωτά φύλλα που σχηματίζουν κύπελλα που κοιτάζουν προς τα πάνω. Αυτοί οι οικοδεσπότες μπορούν να ζουν σε σκιερές περιοχές. Και γυαλίζουν όταν η πρωινή δροσιά κατακάθεται στα φύλλα της κολοκυθιάς.

μπλε ελεφαντόδοντο

μπλε ιβουάρ ποικιλίες
Το μπλε ελεφαντόδοντο είναι μικρότερο είδος και μοιάζει το ίδιο.

Ύψος: 16″ Πλάτος: 16″

Αυτό το όμορφο, συμμετρικό hosta έχει ένα γαλαζοπράσινο κέντρο με λευκές άκρες. Τα φύλλα είναι μικρότερα και ελαφρώς μεγαλύτερα από κάποιο μεγάλο στρογγυλόφυλλο ξενιστή. Τοποθετήστε το στη βάση του Hosta ‘Blue Angel’ για μια όμορφη μπλε σύνθεση. Ή ανακατέψτε με Hosta ‘Halicon’ παρόμοιου μεγέθους αλλά σταθερού μπλε.

Αυγούστου προς Mun Ho

Φύτευση Αυγούστου
Η ποικιλία August Moon είναι από τις πιο εύκολες.

Ύψος: 18″ Πλάτος: 36″

Τείνω να πιστεύω ότι έχουμε ξεχάσει την ομορφιά του απλούστερου hosta στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε το πιο μοναδικό hosta.Το Hosta ‘August Moon’ είναι ένα απλό hosta με μεγάλες, πυκνές, ανοιχτό πράσινο αποχρώσεις. Λόγω των ανοιχτόχρωμων ασβεστοπράσινων φύλλων του, μπορεί να λάβει περισσότερο ηλιακό φως από τα σκούρα φύλλα.

Είναι ένας εξαιρετικός οικοδεσπότης ιστολογίου. (Το Sum and Substance και το Blue Angel ανήκουν και τα δύο σε αυτήν την κατηγορία) και όταν ο διακοσμητικός ξενιστής φυτεύεται με ξενιστή ποικιλίας August Moon, η φαινομενική αντίθεση στον διακοσμητικό ξενιστή εντείνεται.

αρωματικό μπουκέτο

Hosta Αρωματικό Μπουκέτο
Τα αρωματικά μπουκέτα μπορεί να ξεκινούν από μικρά. Αλλά θα μεγαλώσει και θα μεγαλώσει γρήγορα.

Ύψος: 20″ Πλάτος: 48″

Το Hosta «Fragrant Bouquet» είναι ένα μεγάλο, στρογγυλό hosta με έντονο πράσινο χρώμα με λεπτά άσπρα-κίτρινα περιθώρια. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας είναι το άρωμα που αναδύεται από τα ευαίσθητα πέταλα λεβάντας της.Αυτό το hosta λειτουργεί καλά όταν τοποθετείται κοντά σε παγκάκια ή περιοχές όπου μπορείτε να απολαύσετε το όμορφο λουλουδένιο άρωμα του.

τελικές σκέψεις

αυτή η λίστα μπορεί να δώσει καλές ιδέεςΑλλά μπορεί να είναι πάρα πολύ. Όταν πηγαίνετε σε ένα κέντρο κήπου ή σε ένα τοπικό φυτώριο Μπορεί να μην έχουν όλες τις ποικιλίες που ανέφερα. Και μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες. και ακόμη και ορισμένες μη καταχωρημένες ποικιλίες με την ένδειξη «hosta».

Νομίζω ότι πρέπει να πάρω Εξοικειωθείτε με μερικούς από τους πιθανούς τύπους. Αποφασίστε ποια κατεύθυνση θέλετε να πάτε με βάση το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα, κ.λπ., το προσωπικό σας γούστο και τις συνθήκες στον κήπο σας που θα φυτέψετε. Οι οικοδεσπότες με σκούρα φύλλα χρειάζονται λιγότερο ηλιακό φως από τους οικοδεσπότες με φωτεινά φύλλα. Και μερικοί οικοδεσπότες μεγαλώνουν έως και 3 πόδια και είναι ευρύχωροι, ενώ άλλοι είναι συμπαγείς. Αυτά είναι μερικά ζητήματα κατά την επιλογή ενός οικοδεσπότη.

Λατρεύω τους οικοδεσπότες γιατί οι δυνατότητες και οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι. Μπόρεσα επίσης να περπατήσω στον κήπο και να δω μια ποικιλία από οικοδεσπότες που δεν είχα ξαναδεί. Αποθανατίστηκε από εκατομμύρια χρήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπαγές ή πράσινο περίγραμμα. Μπορεί να είναι ένα δέντρο που χρησιμοποιείται ως άγκυρα ή ως εστιακό σημείο. Ή μπορείτε να την ονομάσετε μέθοδο Pokemon. προσπαθήστε να τα πιάσετε όλα και δημιουργήστε ένα συνονθύλευμα χρωμάτων, σχημάτων, μεγεθών και υφών Διασκεδάστε με την κηπουρική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *