8 χρυσοί κανόνες για το πότισμα παχύφυτων

How to Water Cactus: The Ultimate Guide

Η καλλιέργεια υγιεινών παχύφυτων είναι σκληρή δουλειά. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι το παρομοιάζουν με μια μορφή τέχνης.Στην καλλιέργεια φυτών, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να τα κάνετε να αναπτυχθούν καλά σε οποιοδήποτε δεδομένο περιβάλλον.

Τα παχύφυτα είναι μοναδικά φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό. Είναι ανθεκτικά και αντέχουν σε ακραίες συνθήκες, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τρυφερή στοργική φροντίδα στην πορεία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικούς χρυσούς κανόνες για το χυμώδες πότισμα που θα θέλετε να έχετε κατά νου.

Σημαντικά στοιχεία για τα παχύφυτα

Πριν ξεκινήσετε την πορεία σας προς τη διατήρηση των παχύφυτων στο σπίτι ή στη δουλειά. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Να θυμάστε ότι αν και τα παχύφυτα συγκρατούν νερό, Πρέπει όμως να ποτίζεται τακτικά.
 • τα παχύφυτα συλλέγουν νερό – Αυτά είναι εύκαμπτα φυτά. Επομένως, διατηρούν πάντα περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται. Το κάνουν σε φύλλα, ρίζες ή μίσχους. Αυτό τους επιτρέπει να επιβιώσουν ακόμη και μεταξύ των ποτισμών για έως και ένα μήνα.
 • Πρέπει να ποτίζονται περισσότερο. – Ακριβώς επειδή τα παχύφυτα ευδοκιμούν σε ξηρές συνθήκες δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αγνοήσετε τη σημασία του ποτίσματος. Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα ποτίσματος και να προσπαθήσετε να το διατηρήσετε.
 • Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. – Τα παχύφυτα μπορούν να αποθηκεύσουν μόνο πολύ νερό. Δεν θέλετε να ποτίζετε πολύ. Σκεφτείτε λοιπόν αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς να ποτίζετε πιο αποτελεσματικά τα παχύφυτα. ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν σε όλες τις συνθήκες

Ποτίστε τα παχύφυτά σας σε εσωτερικούς χώρους.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσουν τα παχύφυτα επειδή συντηρούνται εύκολα όταν διατηρούνται σε εσωτερικούς χώρους. καθιστώντας το μια δημοφιλή επιλογή για το γραφείο.

Τα πιο δημοφιλή χυμώδη φυτά εσωτερικού χώρου είναι:

 • Σεντάμ κότα και νεοσσοί
 • φυτό νεφρίτη
 • Καλάντσο
 • κάκτος
 • φυτό φιδιού
 • κάκτος

Πολλοί άνθρωποι που διατηρούν παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους κάνουν το λάθος να τους δίνουν λίγο ή καθόλου νερό κάθε τόσο. Αυτή δεν είναι η καλύτερη κίνηση. Αντ ‘αυτού, θα θέλετε το φυτό σε μια μικρή γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

Πότε να φυτέψετε παχύφυτα εσωτερικού χώρου Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης και ποτίστε το φυτό μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει το υπερβολικό νερό.

Είναι καλύτερο να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ποτίσματος. Βυθίστε τη χυμώδη λίμνη σας μέχρι να αρχίσει να στραγγίζει το υπερβολικό νερό από την τρύπα στον πάτο της κατσαρόλας. Το κλειδί είναι να μην ποτίζετε πολύ τις ρίζες καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει τελείως πριν το ξαναποτίσετε.. Αυτό ήταν.

Όταν τελειώσετε το πότισμα των παχύφυτων σας, Κρατήστε μια σημείωση για να αναθεωρήσετε κάθε φυτό μία φορά την εβδομάδα. Αγγίξτε το χώμα με τα δάχτυλά σας. εάν νιώθετε υγρό Μπορείτε να περιμένετε άλλη μια εβδομάδα πριν ελέγξετε ξανά.

Διαφορετικές εποχές προκαλούν διαφορετικά προγράμματα ποτίσματος εσωτερικών χώρων.

Το ενδιαφέρον με τα παχύφυτα είναι ότι χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο νερό ανάλογα με την εποχή που βρίσκεσαι. Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε. Επειδή επηρεάζει την ικανότητά σας να μεγαλώνετε και να μεγαλώνετε στο όμορφο φυτό που ελπίζατε.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις εποχιακές και καιρικές αλλαγές όταν δημιουργείτε ένα πρόγραμμα ποτίσματος για το παχύφυτό σας.
 • άνοιξη – Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που τα περισσότερα παχύφυτα αναπτύσσονται ενεργά. Έτσι μπορεί να βρεθείτε να χρειάζεται να ποτίζετε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο. Φυσικά, αυτό γίνεται ξεκάθαρο όταν παρατηρήσετε ότι το χώμα στεγνώνει πιο γρήγορα μεταξύ των ποτισμών από ό,τι άλλες εποχές του χρόνου.
 • καλοκαίρι – Μπορεί να πιστεύετε ότι τα παχύφυτα εσωτερικού χώρου χρειάζονται περισσότερο νερό τις πιο ζεστές περιόδους του χρόνου. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η εποχή του χρόνου που πρέπει να ποτίζετε αυτά τα φυτά όσο το δυνατόν λιγότερο.
 • πτώση – Το πότισμα εξαρτάται από το πού βρίσκεστε. Ελέγξτε λοιπόν το χώμα για να δείτε πότε χρειάζεται περισσότερο πότισμα.
 • χειμώνας – Η ποσότητα φωτός μειώνεται το χειμώνα. Αυτό θα βάλει το παχύφυτό σας σε μια φάση αδράνειας όπου δεν θα περάσει πολύ νερό. Ακολουθήστε τις απαιτήσεις ποτίσματος που αναφέρονται παραπάνω. Στη συνέχεια, περιμένετε να στεγνώσει το χώμα.

Το πότισμα των παχύφυτων σας μπορεί να μην είναι ακριβής επιστήμη. Δεν είναι όμως δύσκολη διαδικασία. Θυμηθείτε ότι το μέγεθος του δοχείου στο οποίο αποθηκεύετε το νέκταρ συχνά καθορίζει πόσο νερό χρειάζεστε. Μικρές, ρηχές γλάστρες μπορεί να χρειαστεί να ποτίζονται πιο συχνά από τις μεγαλύτερες γλάστρες.

Ποτίστε το παχύφυτό σας σε εξωτερικούς χώρους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να διατηρήσετε το παχύφυτό σας σε εξωτερικούς χώρους. όταν εκείνη τη στιγμή Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Όταν φυτεύετε παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους Πρέπει να είναι σκιασμένο και να αποφεύγεται το άμεσο ηλιακό φως.
 • σκιά πρώτα – Είναι αλήθεια ότι στα παχύφυτα αρέσει το φως του ήλιου. Αλλά πρώτα πρέπει να το συνηθίσεις. Θα τα βοηθήσετε φυτεύοντάς τα πρώτα σε μερική σκιά.
 • Μπορείτε να μετακινηθείτε αργότερα. – Όταν τα παχύφυτα του εξωτερικού σας είναι συνηθισμένα στο φως του ήλιου έξω. Μπορείτε να τα μετακινήσετε σε μια περιοχή στον κήπο που δέχεται περισσότερο ηλιακό φως.
 • Αποφύγετε περιοχές που εκτίθενται σε ισχυρό ηλιακό φως. – Όταν ψάχνετε μέρος για να φυτέψετε παχύφυτα. Θα θελήσετε να μείνετε μακριά από χώρους κήπου που λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως το απόγευμα.
 • Χρειάζονται περισσότερο νερό – Οποιοδήποτε παχύφυτο φυτεύετε σε εξωτερικό χώρο πρέπει να ποτίζεται καθώς το νερό στεγνώνει γρήγορα λόγω της υπερβολικής ηλιακής ακτινοβολίας.
 • Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες. – Είναι δύσκολο να πούμε πόσο νερό χρειάζεται το παχύφυτό σας για εξωτερικούς χώρους. Εξαρτάται σε ποιο μέρος της χώρας βρίσκεστε. Ελέγχετε το έδαφος κάθε εβδομάδα. Εάν τα οστά είναι στεγνά, χρειάζονται νερό. Αν είναι ακόμα υγρό, είναι καλό.
 • Ειδικές σημειώσεις για ρηχά δοχεία και κάκτους – Αν καλλιεργείτε παχύφυτα σε εξωτερικούς χώρους σε ρηχά δοχεία, ποτίστε τα κάθε λίγες μέρες.Η ίδια αρχή ισχύει για κάθε κάκτο που διατηρείτε σε εξωτερικό χώρο.

Ακολουθούν ορισμένες γενικές αρχές που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ποτίζετε παχύφυτα που φυτεύετε σε εξωτερικούς χώρους. Αν διαχειρίζεστε το φως του ήλιου και το νερό μαζί. Πρόκειται για φυτά που ζουν πολλά χρόνια.

Ποτίστε τα παχύφυτα που φυτεύτηκαν στο έδαφος.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να φυτέψετε παχύφυτα στο γύρω έδαφος. το σπίτι και τον κήπο σας Ένα καλό παράδειγμα παχύφυτου που μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτές τις συνθήκες είναι το sedums. Το πόσο συχνά ποτίζετε εξαρτάται από:

 • εξωτερικός
 • Πόσο βαθιές είναι οι ρίζες;

Βασικα Όσο περισσότερο μένει το παχύφυτο στο χώμα. Το νερό θα χρειαστεί μόνο λιγότερο νερό. Ξεκινήστε με πότισμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Τα παχύφυτα που καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να ζήσουν περισσότερο ακόμα και σε πολύ ξηρές συνθήκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παχύφυτα που βρίσκονται στο έδαφος για περισσότερες από μερικές εποχές.

Τα παχύφυτα σε γλάστρες πρέπει να έχουν καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Εάν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε την υγρασία από το έδαφος, Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τη μεταφορά του εδάφους σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι. Μπορείτε επίσης να σκάψετε χώμα γύρω από το αίθριο όπου θα φυτέψετε παχύφυτα.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ανάχωμα Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε 1-2 πόδια ανά ανάχωμα. Θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από καλά παλαιωμένο κομπόστ. Ανακατέψτε με περλίτη για να δώσετε στο παχύφυτό σας την ευκαιρία να ευδοκιμήσει ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

κρατήστε το έδαφος υγιές Αφήστε το χώμα να ποτίζεται περιστασιακά. Θα βρείτε ότι τα παχύφυτά σας ζωντανεύουν από εποχή σε εποχή.

Ειδικές συμβουλές ποτίσματος για τα παχύφυτά σας

Ανάλογα με την τοποθεσία, έχετε μια γενική επισκόπηση του πώς να ποτίζετε τα παχύφυτα. Οπως μπορεις να φανταστεις Η περιεκτικότητα σε νερό του παχύφυτου σας είναι σημαντική. καθώς και πόσο συχνά πίνετε

Υπάρχουν μερικές πρόσθετες συμβουλές που μπορεί να θέλετε να ακολουθήσετε για να παρέχετε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για να αναπτυχθεί το παχύφυτό σας και τελικά να σας κάνει ευτυχισμένους.

Οι γλάστρες πρέπει να έχουν τρύπες αποστράγγισης.

Συνιστούμε να φυτέψετε τα φυτά σας σε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης. Είναι πολύ σημαντικό να μην ποτίζετε υπερβολικά το παχύφυτο. Αν και μπορείτε να σταματήσετε να το κάνετε αυτό αφού έχετε συνηθίσει τη διαδικασία ποτίσματος. Αλλά αυτός είναι ένας τρόπος για να μειώσετε καλύτερα τη ροή του νερού που παρέχεται στο παχύφυτο.

για δικαιοσύνη Μπορείτε σίγουρα να φυτέψετε παχύφυτα σε ένα ενυδρείο χωρίς τρύπες αποστράγγισης, ωστόσο, είναι δύσκολο να το κάνετε καθώς υπάρχει κίνδυνος να λιμνάσει νερό στον πάτο της γλάστρας. όταν συμβαίνει αυτό Το έδαφος θα είναι πιο υγρό από ό,τι είναι ωφέλιμο για τα περισσότερα παχύφυτα.

Η χρήση μιας γλάστρας που δεν βουλώνει απαιτεί επίσης περισσότερη προσοχή στη γλάστρα σας. Πρέπει να παρακολουθείτε στενά το επίπεδο υγρασίας στο έδαφος. Μπορεί επίσης να αλλάξει το πρόγραμμα ποτίσματος σας.

Να θυμάστε ότι η λαχταριστή ομορφιά δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Κολλήστε σε μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης και θα είστε πολύ καλύτερα στο τέλος. Αν η γλάστρα σας δεν έχει τέτοια τρύπα Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι με ρόμβο

Ο τύπος του εδάφους είναι σημαντικός.

Όταν μιλάμε για παχύφυτα Δεν δημιουργούνται όλα τα εδάφη ίσα Λάβετε υπόψη ότι όλα τα παχύφυτα θα χαλάσουν γρήγορα αν είναι μέσα στο νερό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε χώμα που στραγγίζει γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι το έδαφος δεν συγκρατεί νερό. δίνοντας στις ρίζες χώρο να αναπνεύσουν

Εάν χρησιμοποιείτε χώμα γρήγορης αποστράγγισης με γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για λάθη ποτίσματος. Γιατί τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε θα κάνουν πολύ δουλειά για εσάς.

Εάν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε παχύφυτα Πάρτε ένα λεπτό χώμα γλάστρας και χρησιμοποιήστε ένα πορώδες υλικό για γρήγορη αποστράγγιση.

Είναι εύκολο να βρείτε τον κατάλληλο τύπο χώματος για το παχύφυτό σας. Επιλέγοντας να αγοράσετε από ένα κατάστημα με είδη κηπουρικής κοντά σας. Δεν είναι ακριβό και θα κάνει θαύματα για την ανθισμένη ζωή σας στο τέλος.

Εάν είστε λάτρεις του φτιαγμένου μόνοι σας, μπορείτε να κοσκινίσετε γρήγορα το δικό σας μείγμα εδάφους ενσωματώνοντας τα ακόλουθα:

 • λεπτό χώμα γλάστρας
 • Τύποι διαφορετικών τύπων χνούδι – Περλίτης ή ελαφρόπετρα θα ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.

Δοκιμάστε το έδαφος πριν το πότισμα.

Με απλά λόγια, όλα τα παχύφυτα χρειάζονται περίπου την ίδια ποσότητα νερού. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται λίγο περισσότερο νερό από άλλους, γι’ αυτό δώστε μεγαλύτερη προσοχή στο τι συμβαίνει. Η ομορφιά των παχύφυτων είναι ότι θα σας πουν πότε χρειάζονται περισσότερο νερό.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα μαραίνονται και πέφτουν πολύ γρήγορα Εάν το κάνετε, τότε θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερο νερό.Ωστόσο, δεν θέλετε να ποτίζετε τα φυτά σας πολύ συχνά. Είναι μια λεπτή πράξη εξισορρόπησης που μπορείτε να τελειοποιήσετε με εξάσκηση.

Πάντα να δοκιμάζετε το χώμα (στεγνό ή υγρό) πριν ποτίσετε το παχύφυτό σας.

Η αρχή είναι η εξέταση του φυτικού εδάφους. Αν παρατηρήσετε ότι τα οστά είναι στεγνά Είναι σημάδι ότι χρειάζεσαι λίγο ακόμα πότισμα, Μουλιάζετε καλά το παχύφυτο, αλλά το αφήνετε ήσυχο. Χρειάζεται χρόνος για να στεγνώσει τελείως πριν σκεφτείτε ξανά το πότισμα.

Με μια δίαιτα με βάση το κρέας, το λιγότερο είναι καλύτερο.Με άλλα λόγια, είναι καλύτερα να κρατάμε τα φυτά κάτω από το νερό παρά να ποτίζουμε. Όταν αρχίσετε να καλλιεργείτε παχύφυτα Θα πρέπει να ποτίζετε περίπου μία φορά την εβδομάδα. Δείτε πώς αντιδρούν στο νερό. Στη συνέχεια, προσαρμόστε το πρόγραμμα όπως απαιτείται.

Τι είδους νερό χρειάζεται ένα παχύφυτο;

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη ερώτηση. Αλλά ο τύπος του νερού που χρησιμοποιείτε για να ποτίζετε τα παχύφυτά σας είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το καλύτερο νερό για παχύφυτα προέρχεται από τον ουρανό.Ακριβώς – η βροχή είναι η καλύτερη, αν δεν βρέχει, τότε το αποσταγμένο είναι το επόμενο καλύτερο.

Ίσως αναρωτιέστε γιατί είναι αυτό ένα πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό της βρύσης περιέχει πολλά μέταλλα που μπορούν να βλάψουν τα παχύφυτά σας. Αυτό περιλαμβάνει μαγνήσιο και ασβέστιο.

Επειδή τα μέταλλα είναι επιβλαβή για τα παχύφυτα UΒρόχινο νερό ή απεσταγμένο νερό για ενυδάτωση

Με την πάροδο του χρόνου, αυτά συσσωρεύονται γύρω από το έδαφος.Μπορεί να παρατηρήσετε εναποθέσεις ορυκτών στα φύλλα. Αφήνουν φρικτές λευκές κηλίδες που αποσπούν την προσοχή από την εμφάνιση που προσπαθείτε τόσο σκληρά να δημιουργήσετε.

Αν έχετε πολλά παχύφυτα στο σπίτι. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να συλλέξετε το νερό της βροχής ανάλογα με την εποχή.Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε πάντα ένα απόθεμα νερού όταν είστε έτοιμοι να ποτίσετε. Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος για να φροντίσετε τα χυμώδη φυτά σας και να τα βοηθήσετε να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο ζωντανά.

Πού να ρίξω νερό;

Η επόμενη ερώτηση είναι πού πρέπει να βάλετε πρώτα το νερό; για παχύφυτα Θα πρέπει να ποτίζετε απευθείας στις ρίζες. Μην ψεκάζετε ή ψεκάζετε νερό απευθείας στα φύλλα. Δεν θα βοηθήσει.

Αποφύγετε τη χρήση μπουκαλιού ψεκασμού όταν ποτίζετε παχύφυτα.

Όταν πρόκειται για το πότισμα παχύφυτων, Υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

 • Τοποθετήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού πάνω του. – Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν λάθος μπουκάλι ψεκασμού φύλλων. Γιατί τα παχύφυτα δεν χρειάζονται πολύ νερό. Δεν βγάζει τη ζουμερή σάρκα ενός ενήλικα. Το νερό πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στις ρίζες. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα μπουκάλι νερό ή ένα κουτάκι.
 • αφήστε τα φύλλα ήσυχα – Πρέπει να αποφεύγετε το πότισμα των φύλλων. Η δροσιά μένει στα φύλλα πολύ καιρό και τελικά σαπίζει. Δώστε προσοχή στις ρίζες και μουλιάστε καλά το χώμα.
 • Αποφύγετε το πότισμα όταν έχει υγρασία, βρέχει ή πολύ ζέστη. – Αυτά τείνουν να κάνουν το χυμώδες πότισμά σας να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες Ελέγξτε το χώμα και το νερό εάν το επιτρέπει ο χρόνος.
 • το πρωί είναι το καλύτερο – Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για το πότισμα των φυτών. Αποφύγετε το πότισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή του απόγευμα.
 • το καλύτερο νερό της βροχής ακολουθούμενο από απεσταγμένο νερό – Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε βρόχινο νερό όταν ποτίζετε τα παχύφυτά σας.Αν όχι, το απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο. Αποφύγετε τη χρήση νερού βρύσης για να αποτρέψετε τη συσσώρευση μετάλλων στα φυτά σας.

Τι είδους γλάστρα είναι καλύτερο για το παχύφυτό σας;

Όταν ποτίζετε παχύφυτα Είναι σημαντικό να έχετε τον κατάλληλο τύπο γλάστρας για την περίσταση. Αυτό διασφαλίζει ότι το νερό απλώνεται εκεί που πρέπει και δεν ξεχειλίζει.

Εδώ είναι οι διαφορετικοί τύποι δοχείων. που πρέπει να επιλέξετε

δεξαμενή από σκυρόδεμα

Οι γλάστρες από σκυρόδεμα είναι ιδανικές για κάκτους και άλλα παχύφυτα. Γιατί το νερό στο σκυρόδεμα εξατμίζεται γρήγορα. Λόγω της πορώδους φύσης του, ωστόσο, θα πρέπει να φροντίσετε να υπάρχουν τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας.

Επειδή οι δεξαμενές από σκυρόδεμα είναι πορώδεις. Είναι ένα από τα καλύτερα δοχεία για παχύφυτα.

Οι δεξαμενές από σκυρόδεμα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Είναι εξαιρετικά στο να μονώνουν φυτά από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Επειδή το σκυρόδεμα μπορεί να απορροφήσει θερμότητα. Οι ρίζες επομένως προστατεύονται καλύτερα από τον παγετό.

Θυμηθείτε ότι οι τσιμεντένιες γλάστρες είναι στη βαριά πλευρά. Είναι εύθραυστα. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε.

Περακότα και κεραμικά δοχεία

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου γλάστρας είναι ότι φαίνεται καλό. Βάλτε ένα παχύφυτο σε ένα και θα γίνει γρήγορα το επίκεντρο οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι ή το γραφείο σας. ίδιο με το σκυρόδεμα Η τερακότα και η πορσελάνη είναι πολύ πορώδη. Αυτό το καθιστά ιδανικό για κάθε χώρο χωρίς αερισμό.

ίδιο με το σκυρόδεμα Ένα μειονέκτημα της τερακότας και των κεραμικών είναι ότι οι γλάστρες μπορεί να είναι αρκετά βαριές. Είναι επίσης επιρρεπείς σε σπάσιμο εάν δεν χειριστούν σωστά.

πλαστικό δοχείο

Αυτή είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλάστρα για τα παχύφυτα σας. Πολύ εύκολο στη μετακίνηση και διευκολύνει το πότισμα των φυτών Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια πλαστική γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης. Έχει ήδη τρυπηθεί.

Θα σας αρέσει που οι πλαστικές γλάστρες δεν είναι εύθραυστες. Υπάρχουν πολλά χρώματα και σχέδια για να διαλέξετε. Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία της εμφάνισης που θέλετε με το παχύφυτό σας.

Ένα από τα μειονεκτήματα των πλαστικών δοχείων είναι ότι δεν αερίζονται τόσο καλά όσο οι γλάστρες από σκυρόδεμα ή τερακότα.Ωστόσο, το χώμα που στραγγίζει γρήγορα σε συνδυασμό με τις οπές αποστράγγισης που αναφέραμε θα βοηθήσει σε αυτό.

γλάστρες με φυτά

Μπορείτε πραγματικά να γίνετε δημιουργικοί με αυτά τα πράγματα. Τα φυτά σε γλάστρες είναι πολύ ελκυστικά και θα δώσουν ζωή στα παχύφυτά σας μέσα και έξω. Οι ξύλινες γλάστρες δεν ζεσταίνονται όπως τα άλλα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εάν μέρος της υγρής ημέρας σας βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως.

Ένα από τα προβλήματα με τα φυτά σε γλάστρες είναι η ταχεία φθορά τους σε ορισμένα περιβάλλοντα.Για τον λόγο αυτό, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυτά σε γλάστρες μόνο όταν διατηρούν παχύφυτα σε εσωτερικούς χώρους.

μεταλλική κατσαρόλα

Μπορεί να μην σκέφτεστε μεταλλικές γλάστρες όταν τοποθετείτε παχύφυτα. Τώρα όμως ήταν έξαλλοι. Εξετάστε τα χάλκινα και ορειχάλκινα αγγεία. Μπορούν να δώσουν μια ωραία προφορά σε οποιοδήποτε μέρος. στο σπίτι ή στο γραφείο σας

Το μειονέκτημα των μεταλλικών δοχείων είναι ότι μπορούν να σκουριάσουν. Φυσικά, αυτό είναι κακό για την υγεία του κρέατος σας. Για να μην συμβεί αυτό, ο πάτος της κατσαρόλας πρέπει να καλύπτεται με πλαστικό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ζημιάς από το νερό.

Οι μεταλλικές γλάστρες είναι επίσης κατάλληλες μόνο για εσωτερική χρήση. Επειδή τα μέταλλα είναι μαγνητικά, απορροφούν θερμότητα. Αν το αφήσετε έξω, το παχύφυτό σας θα ζεσταθεί γρήγορα.

Ζητήστε τη σωστή ποσότητα νερού.

Αυτό ουρλιάζει το σαρκοφάγο σου. Ο τελευταίος χρυσός κανόνας για το πότισμα των παχύφυτων είναι να αποφύγετε το υπερβολικό ή υποποτιστικό.

Τα παχύφυτα είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα και μπορούν να επιβιώσουν για μήνες στο νερό. Αν και θα πεθάνουν γρήγορα αν οι ρίζες τους πλημμυρίσουν με νερό. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τις αποφύγετε.

Προβλήματα με το υπερβολικό πότισμα

Τα παχύφυτα τείνουν να αποθηκεύουν νερό στα φύλλα και τους μίσχους τους. Διαφέρει από τα άλλα φυτά στο ότι έχει πολύπλοκο ριζικό σύστημα. Αυτό είναι ένα εξελικτικό σχέδιο επειδή τα παχύφυτα μπορούν να επιβιώσουν σε ξηρά περιβάλλοντα όπου δεν λαμβάνουν πολύ νερό για μήνες.

Αυτό θα αποτρέψει τη σήψη των φύλλων και των ριζών του παχύφυτου. Παρέχετε αρκετό νερό για ανάπτυξη.

Αν και είναι καλό να τα φροντίζεις. Δεν χρειάζεται όμως να νιώθεις άσχημα για αυτά. Δώστε τους αρκετό νερό για να τα κρατήσετε χαρούμενα, αλλά μην τα πνίξετε αν ποτίσετε υπερβολικά το παχύφυτό σας. Οι ρίζες και τα φύλλα του θα σαπίσουν. Μπορούν να γίνουν σαν υπερβολικά φουσκωμένα μπαλόνια. Μην τους το κάνετε αυτό.

υποβρύχια προβλήματα

Γιατί τα παχύφυτα μπορούν να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό. Πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι μπορούν να μείνουν για μήνες κάθε φορά. Δεν θέλετε να παραμελήσετε το κρέας σας. τα φύλλα θα μαραθούν Αυτό όχι μόνο κάνει το φυτό άσχημο. αλλά οδήγησε και σε θάνατο

Διατηρήστε το πρόγραμμα εσωτερικών χώρων σας για να δοκιμάζετε το χώμα κάθε εβδομάδα για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Να τι πρέπει να ξέρετε αν πρέπει να ποτίζετε. αν το κάνεις αυτό Τα φύλλα θα είναι δυνατά και λαμπερά για λίγο.

συνοψίζω

Αφού διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο Τώρα πρέπει να ξέρετε για το χυμώδες πότισμα, πραγματικά τίποτα πολύ. Αλλά πρέπει να δίνετε προσοχή σε αυτά από καιρό σε καιρό. αν το κάνετε Μπορείτε να αποκτήσετε υπέροχα φυτά εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου που προσθέτουν ομορφιά στο συνολικό περιβάλλον.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *