Dracaena Marginata Root Rot – Αιτία και πώς να το διορθώσετε

When Repot Dracaena Marginata

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Αν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες του φυτού σας Dracaena marginata φαίνονται αδύναμες. Μπορεί να ρωτήσετε γιατί συμβαίνει αυτό. ή πιο σημαντικό, πώς να το διορθώσετε Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες της σήψης της ρίζας στο Dracaena marginata.

Repot Dracaena Marginata on

Η κύρια αιτία της σήψης των ριζών του Dracaena marginata είναι η υπερβολική υγρασία του εδάφους. Η υψηλή υγρασία δημιουργεί ένα περιβάλλον για βακτήρια και μύκητες. μεγαλώνουν και επιτίθενται στα φυτά Το πολύ λίπασμα μπορεί να προκαλέσει βακτήρια και μυκητιακή σήψη στις ρίζες.

Η Dracaena marginata, ή δέντρο δράκος, είναι ένα φυτό που ζει σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών και περιβαλλόντων.

Ωστόσο, δεν έχει ανοσία και προβλήματα λόγω της σήψης των ριζών. Ελέγξτε για σημάδια σήψης των ριζών μόλις το παρατηρήσετε. Η αποθήκευση της δρακαινιάς σας είναι ευκολότερη και καλύτερη από ποτέ.

Αιτίες σήψης των ριζών στο Dracaena marginata

Υπάρχουν πολλές αιτίες σήψης της ρίζας στο Dracaena marginata. Η πιο κοινή αιτία είναι το πολύ υγρό έδαφος.

Η υγρασία προκαλεί διάφορους τύπους βακτηριακών και μυκητιασικών λοιμώξεων, οδηγώντας τελικά σε σήψη των ριζών.

Η υπερβολική υγρασία του εδάφους μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα και κακή αποστράγγιση στο έδαφος. Οι συνέπειες του υπερβολικού ποτίσματος μπορεί να είναι η έλλειψη οξυγόνου για τα φυτά. Το μειωμένο οξυγόνο επηρεάζει την ανάπτυξη των ριζών και την ικανότητα ανάπτυξης των φυτών.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούν να εξαπλωθούν τα βακτήρια και οι μύκητες είναι η υπερβολική τροφοδοσία των φυτών. Το πιο σημαντικό είναι ότι η υπερβολική τροφή αυξάνει τα επίπεδα αζώτου στο έδαφος, κάτι που με τη σειρά του καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα της δράκαινας για να μειώσει την απόκρισή της και να καταπολεμήσει την εισερχόμενη ασθένεια.

Τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σήψη των ριζών.

ο Η σήψη των ριζών του φυτού Dracaena marginata προκαλείται από ένα συγκεκριμένο βακτήριο που ονομάζεται Erwinia carotovora ssp.Carotovora Οι περισσότεροι εισβάλλουν στα φυτά μέσω πληγών, πληγών ή πληγών σε φυτά.

Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται και εξαπλώνονται στο νερό. Επομένως, όταν το έδαφος είναι κορεσμένο και η αποστράγγιση είναι κακή. Θα μπορεί να εξαπλωθεί ακόμα πιο γρήγορα. Επιπλέον, τα βακτήρια προτιμούν να ζουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν η σήψη των ριζών προκαλείται από αυτό το βακτήριο όταν οι ρίζες γίνονται καφέ. Μπορείτε να το αναγνωρίσετε στη βάση του φυτού. κάτω μέρος του κορμού και άλλες συνδεδεμένες ρίζες

Η Dracaena marginata μπορεί να έχει πολύ νερό στο κάτω μέρος της βάσης. που κάνει τις ρίζες και τους μίσχους σκούρο καφέ

Ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε την καφέ σήψη των ριζών είναι όταν αφαιρέσετε το φυτό από τη γλάστρα του. Επιπλέον, τα φύλλα κοντά στη βάση του φυτού πέφτουν.

Λόγω της διαδικασίας σήψης, οι ρίζες γίνονται μαλακές και ομοιόμορφα λεπτές. Το ίδιο ισχύει και για άλλα φυτά που σαπίζουν. Η διαδικασία της σήψης των ριζών θα έχει μια άσχημη μυρωδιά.

Λίπασμα Dracaena Marginata 1

Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Δύο διαφορετικοί μύκητες μπορούν να προκαλέσουν σήψη των ριζών στο Dracaena marginata.Το πρώτο είναι η σήψη από τρελούς μύκητες. Αυτός ο μύκητας είναι πολύ γνωστός σε πολλά εδάφη και φυτά.

Μερικές φορές οι τρελοί μύκητες είναι αβλαβείς.Αλλά ορισμένα είδη μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Ειδικά αν το ξύλο της δραζίνας δεν είναι γερό. Εάν υπάρχει τραυματισμός, ασθένεια ή αδυναμία στο φυτό Αυτό το τρελό στέλεχος θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνα των βακτηρίων – οι ρίζες, οι μίσχοι και τα κάτω φύλλα είναι ανοιχτό καφέ και σαπίζουν. Οι ρίζες παρουσίασαν δυσλειτουργία και η ανάπτυξη ήταν επίσης καθυστερημένη.

Εάν η σήψη της ρίζας του φυτού dracaena προκαλείται από μύκητα Τα παλαιότερα φύλλα πέφτουν, μαραίνονται και κιτρινίζουν. Τα νέα φύλλα θα απαγορευτούν μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Το Armillaria είναι ο δεύτερος τύπος μύκητα που προκαλεί σήψη των ριζών του Dracaena marginata Armillaria, γνωστός ως μύκητας της ρίζας δρυός. Αυτός ο μύκητας ευδοκιμεί σε πολύ υγρές συνθήκες.

Ο μύκητας Armillaria επιτίθεται στο Dracaena marginata εισχωρώντας στις άκρες της ρίζας του φυτού και απελευθερώνοντας ένζυμα που το καταστρέφουν. Όταν ο μύκητας εξαπλωθεί από την άκρη της ρίζας στη βάση του στελέχους. Τα φυτά θα καθυστερήσουν και θα αρχίσουν να σαπίζουν.

ο Οι μύκητες Armillaria μπορεί να είναι πολύ επιθετικοί. Η δράκαινα μπορεί να φτάσει στη βάση όταν η μόλυνση είναι σοβαρή. Τα φυτά συνήθως πεθαίνουν μέσα σε ένα χρόνο έως λίγα χρόνια μετά την έναρξη της μυκητιασικής μόλυνσης.

Πώς φαίνεται η σήψη της ρίζας στο Dracaena marginata;

Πρώτα, μάθετε πώς φαίνεται η σήψη της ρίζας στο Dracaena marginata.Οι ρίζες και τα κάτω μέρη των στελεχών είναι συνήθως καφέ και τρυφερά. Αυτή η αλλαγή χρώματος ξεκινά από τη βάση του στελέχους. Αλλά θα ανέβει το στέλεχος όταν εξαπλωθεί η σήψη.

Οι κανονικές ρίζες είναι σταθερές και κρατούν καλά τη δομή τους. Μερικές φορές οι ρίζες είναι μαύρες και πολύ εύθραυστες στην αφή. Είναι τόσο εύθραυστα στην αφή που πέφτουν όταν τραβήξουν από το χώμα.

Ένα άλλο συνηθισμένο πράγμα κατά τη διάρκεια της σήψης των ριζών είναι η πτώση των φύλλων στη βάση του φυτού. Αρχίζουν να μαραίνονται και κιτρινίζουν.

Αν αυτή η αποσύνθεση είναι βαριά μαύρο καφέ μπορεί να εξαπλωθεί στο κεφάλι

Όταν σαπίζουν οι ρίζες, μπορεί να έχετε μια δυσάρεστη μυρωδιά από το Dracaena marginata. Όλα αυτά είναι κοινά συμπτώματα υπερβολικού ποτίσματος και σε άλλα φυτά, που οδηγεί σε σήψη και σήψη ριζών.

Για να παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε εάν η δράκαινα σας έχει αλλοιωθεί.

Πώς να ελέγξετε το Dracaena Marginata Root Rot

Εάν υποψιάζεστε ότι τα φυτά drakena σας έχουν σήψη ριζών Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε επιθεωρώντας το φυτό. Για να ελέγξετε όλες τις ρίζες, πρέπει να αφαιρέσετε το φυτό από το δοχείο.

Δεδομένου ότι η Dracaena marginata είναι ανθεκτικό φυτό Έτσι είναι αρκετά εύκολο να το μαδήσετε από το χώμα και να φυτέψετε ένα νέο.

Τοποθετήστε το δοχείο με το φυτό στο πλάι, χτυπήστε ελαφρά και κουνήστε το για να χαλαρώσουν οι δρακιές από τα πλάγια. Αν είναι λίγο άκαμπτο Χρησιμοποιήστε ένα αμβλύ μαχαίρι για να χαλαρώσετε τα πλαϊνά του δοχείου και το χώμα.

Τώρα μπορείτε σταδιακά Τραβήξτε το φυτό από το δοχείο από τη βάση του. Προσέξτε όμως να μην καταστρέψετε το δέντρο. Κάνοντας πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να προκληθεί τραυματισμός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν υπάρχουν ήδη συμπτώματα κάποιας ασθένειας (π.χ. κιτρινίζουν τα φύλλα).

Όταν το φυτό dracena είναι έξω από τη γλάστρα. Χαλαρώστε το πολύ συμπιεσμένο χώμα. ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τη ρίζα Φροντίστε να αφαιρέσετε αρκετή βρωμιά και χώμα για να δείτε καθαρά τη σφαίρα της ρίζας και τα μικρά εξαρτήματα της ρίζας.

Όταν οι ρίζες Dracaena marginata είναι υγιείς, οι ρίζες Dracaena marginata είναι κίτρινες ή πορτοκαλί. Συγκρίνετε αυτό με το μαύρο-καφέ χρώμα των ριζών που σαπίζουν και μπορείτε εύκολα να επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας. (Ελπίζουμε όχι) για να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία. Για καλύτερη ορατότητα, ρίξτε νερό πάνω από τη ρίζα.

Όταν κοιτάς προσεκτικά τις ρίζες Μπορείτε επίσης να μυρίσετε τη δυσάρεστη μυρωδιά που απελευθερώνεται όταν οι ρίζες σαπίζουν. Αυτή η σάπια μυρωδιά είναι άλλο ένα σημάδι ότι η δράκαινα σας χρειάζεται βοήθεια.

Πώς να διορθώσετε το Root Rot στο Dracaena marginata

Εάν το Dracaena marginata σας έχει σήψη ριζών Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σώσετε τα φυτά σας. Αυτές οι μέθοδοι συνήθως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δύο κύριες αιτίες: το υπερβολικό πότισμα και το υπερβολικό τάισμα. Η διαχείριση της αποστράγγισης και των θρεπτικών στοιχείων του εδάφους μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Πώς να ποτίσετε για να θεραπεύσετε τη σήψη των ριζών

αν Οι ρίζες της Dracaena marginata εξασθενούν και γίνονται καφέ.Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Το έδαφος πρέπει να στραγγίζει καλά, καθώς η υπερβολική υγρασία θα προκαλέσει σήψη των ριζών. Η σήψη των ριζών ξεκινά με το νερό όπου αναπτύσσονται τα βακτήρια.

Εάν σαπίσουν οι ρίζες από τρελούς μύκητες Κρατήστε τη μόλυνση υπό έλεγχο με εβδομαδιαία μούλιασμα. Η σωστή διαχείριση του νερού σημαίνει το σωστό πότισμα των φυτών κάθε τέσσερις ημέρες, ακόμη λιγότερο σε ψυχρά κλίματα. Αυτή η συχνότητα αποτρέπει το υπερβολικό πότισμα και θεραπεύει τη σήψη των ριζών.

Μια άλλη συμβουλή για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα είναι να ελέγξετε το ανώτερο επίπεδο του εδάφους. Εάν το πάνω επίπεδο είναι στεγνό, μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά. Ορισμένα έχουν πολύ νερό, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε πήλινα δοχεία. Τα αργιλώδη εδάφη στραγγίζουν γρηγορότερα από το έδαφος σε σχέση με άλλους τύπους γλάστρες.

Ένα καλά στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους είναι σημαντικό για το δέντρο σας. Αυτά τα φυτά αγαπούν το αργιλώδες έδαφος και μιμούνται το φυσικό τους περιβάλλον. Το pH είναι μεταξύ 6 και 7..

Η Dracaena marginata ανέχεται τα ξηρά κλίματα. Επομένως, το καλά στραγγιζόμενο έδαφος είναι απαραίτητο. Ένας τρόπος για να βελτιώσετε την αποστράγγιση του εδάφους είναι να προσθέσετε άμμο και φλοιό πεύκου. Μπορείτε να προσθέσετε μικρές πέτρες ή βότσαλα στον πάτο του δοχείου.

Αποκτήστε μια επιλογή εδάφους που στραγγίζει καλά. Υπάρχει μια σειρά από προαναμεμιγμένα εδάφη που μπορείτε να βρείτε γρήγορα στο φυτώριο. Μόλις φυτέψετε το φυτό dracena Μπορείτε να αναφυτεύετε κάθε 2-3 χρόνια εάν δεν παρατηρήσετε σημάδια σήψης των ριζών.

Η αναφύτευση και η χρήση πιο φρέσκου, καλύτερου εδάφους μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της σήψης των ριζών. Αν παρατηρήσετε ότι το νερό δεν στραγγίζει Μεταφέρετε ξανά τη δρασένα χρησιμοποιώντας διαφορετικό χώμα. και προσθέτουμε ελαφρόπετρα ή περλίτη στο μείγμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς στο Dracaena marginata

Πώς να ταΐζετε και να φροντίζετε τη σήψη των ριζών

Η υπερβολική σίτιση με κομπόστ επιτρέπει την ανάπτυξη της μούχλας. Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από τον μύκητα ταΐζοντας τη δράκαινα κάθε δύο εβδομάδες ή κάθε μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το λίπασμα πρέπει να είναι υδατοδιαλυτό.

Μπορεί να είναι ένα προφανές κόλπο. Αλλά τα φυτά πρέπει να φροντίζονται προσεκτικά. Η ανάκτηση εξαρτάται από την αλλοίωση και τη διάρκεια της διαδικασίας. Και οι τραυματισμοί μπορούν να παρατείνουν την ανάρρωση ή να εμποδίσουν την επούλωση.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε τη σήψη των ριζών αφαιρώντας τα προσβεβλημένα μέρη του φυτού, αφαιρώντας απαλά και καταστρέφοντας τυχόν σάπια φύλλα, ρίζες ή μέρη στελέχους. Αυτό λειτουργεί για ήπιες λοιμώξεις και συχνά βοηθά στην αποκατάσταση του φυτού ή τουλάχιστον εμποδίζει τα βακτήρια να εξαπλωθούν περαιτέρω.

σε μια περίπτωση Μυκητιακή λοίμωξη ArmillariaΟ μόνος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να αφαιρέσετε όλα τα επηρεαζόμενα μέρη του φυτού. Εάν η σήψη είναι πολύ σοβαρή Δυστυχώς, η Δράκαινα θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς και να καταστραφεί.

Οι ρίζες που σαπίζουν δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και νερό σε άλλα φυτά.

Δεν υπάρχουν χημικά στην αγορά που να μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δράκαινα με σοβαρή, μη αναστρέψιμη σήψη των ριζών, ωστόσο, μπορούν να γίνουν προσπάθειες απολύμανσης διαλυμάτων και εργαλείων. για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της σήψης σε πολύ ήπιες περιπτώσεις

Η μέθοδος DIY είναι η ανάμειξη ενός μέρους συνηθισμένου λευκαντικού με εννέα μέρη νερού αφού αφαιρεθούν οι προσβεβλημένες ρίζες, μίσχοι και φύλλα. Εφαρμόστε αυτό το διάλυμα στην εκτεθειμένη περιοχή.

Πώς να σώσετε το Dracaena marginata από τη σήψη των ριζών

Το Dracaena marginata σας μπορεί συνήθως να ανακάμψει από τη σήψη των ριζών, εάν αντιμετωπιστεί διεξοδικά και επαρκώς. ακόμα κι αν είναι αδύνατο Μπορεί όμως να είναι και επικίνδυνο. Είναι σημαντικό να κάνετε βήμα προς βήμα βήματα για να σώσετε το φυτό.

Πρώτα πρέπει να δείτε ολόκληρο το ριζικό σύστημα. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αφαιρέσετε το φυτό από το δοχείο του. Αφού γίνει αυτό, ξεπλύνετε καλά όλες τις ρίζες για να αφαιρέσετε τυχόν σάπια μέρη.

Ο σχολαστικός καθαρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Γιατί αν χαθούν κάποιες ρίζες Αυτές οι ρίζες θα σαπίσουν αφού αντικαταστήσετε το δοχείο. Μόλις μπορείτε να δείτε καθαρά τις σάπιες ρίζες. Αφαιρέστε με ψαλίδι κήπου ή κοφτερό ψαλίδι.

απολυμάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρησιμοποιήστε καθαρά εργαλεία και πλένετε συχνά τα χέρια σας Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των βημάτων Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Διάλυμα DIY (χλωρίνη και νερό 1:9) Και πάλι, αυτό είναι ψαλίδι/ψαλίδι. συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων που κόβετε Αυτά τα μέτρα βοηθούν στην πρόληψη περαιτέρω μόλυνσης στα υγιή μέρη του φυτού.

Αφού αφαιρεθούν όλες οι σάπιες καφέ ρίζες. Μπορεί να υπάρχουν σάπια στελέχη ή φύλλα που πρέπει να μαδηθούν και να κοπούν ξανά. Η δράκαινα σας μπορεί να φαίνεται γυμνή μέχρι τώρα. Αλλά η πρόληψη της επιστροφής βακτηρίων ή μυκήτων είναι ένα σημαντικό βήμα.

Μεταφέρετε το Dracaena σε φρέσκο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μουλιάστε το δοχείο σε χλωρίνη. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το ίδιο δοχείο ή δοχείο. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το δοχείο ή το δοχείο είναι εντελώς αποστειρωμένο. Χρησιμοποιήστε το σωστό πότισμα και τάισμα για να αποτρέψετε περαιτέρω σήψη των ριζών.

Πώς να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών στο Dracaena marginata

Τα προληπτικά μέτρα είναι πάντα σημαντικά για να παρατείνετε τη ζωή του αγαπημένου σας Dracaena marginata. Μπορείτε να φροντίσετε επαρκώς τη δράκαινα σας τοποθετώντας την σε ηλιόλουστη και μερική σκιά. Η ισορροπία του ήλιου και της σκιάς είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη.

Η Dracaena marginata είναι γνωστό ότι είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να ζήσει σε διάφορα περιβάλλοντα. Χρειάζεστε υγρό αλλά καλά στραγγιζόμενο έδαφος. ώστε οι ρίζες να μην είναι πολύ υγρές

Η περιεκτικότητα του εδάφους θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη, καθώς η dracaena απολαμβάνει ένα κορυφαίο επίδεσμο με υψηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων είναι να αποτρέψετε την εξάπλωσή του στο άλλο γένος σας.

Εάν το φυτό έχει βακτηριακή σήψη ρίζας Μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα φυτά κοντά.

Ελέγχετε τακτικά για σημάδια σήψης των ριζών για να εντοπίσετε και να απομονώσετε γρήγορα τα μολυσμένα φυτά. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να απομονώσετε τυχόν φυτά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη στιγμή από άλλα φυτά που έχετε.Μπορείτε να μετακινήσετε όλα τα υγιή φυτά στη μία πλευρά του κήπου ή του σπιτιού σας.

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών στο Dracaena marginata είναι να επιθεωρήσετε το φυτό για οποιαδήποτε ασθένεια ή τραυματισμό πριν το αγοράσετε. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φυτών δεν χρειάζονται γενική άρδευση. Αλλά πολλά φυτώρια χρειάζονται ένα.

Αποφύγετε τη χρήση αυτής της μεθόδου ποτίσματος ή την αγορά ραβδιών dracena από ένα φυτώριο. Αυτά τα συστήματα προκαλούν στασιμότητα του νερού στο έδαφος. που προσελκύει βακτήρια και άλλους μύκητες

συμπέρασμα

Οι δύο πιο κοινές αιτίες της σήψης της ρίζας Dracaena marginata είναι το υπερβολικό πότισμα και η υπερβολική σίτιση. Αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου τα βακτήρια και οι μύκητες που επιτίθενται στα φυτά ευδοκιμούν.

Αυτές οι συνθήκες οδηγούν τελικά σε σήψη ρίζας και στελέχους. και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, η dracaena πεθαίνει.Η σήψη της ρίζας μπορεί να επιλυθεί αφαιρώντας προσεκτικά το προσβεβλημένο τμήμα. Μπορείτε επίσης να λάβετε διάφορα προληπτικά μέτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *