Jade Pothos εναντίον Golden Pothos: Ποια είναι η διαφορά;

พืชในร่มสีเขียวและสีทอง

Υπάρχουν μερικά είδη φυτών εσωτερικού χώρου που είναι πιο γνωστά από τις γλάστρες κατάλληλο για αρχάριους εύκολο στη συντήρηση και προσθέστε φωτεινότητα σε κάθε περιοχή το βάζεις μέσα Υπάρχει μια ποικιλία από ποικιλίες potho για να διαλέξετε. κάνοντάς το συλλεκτικό φυτό

Δύο από αυτά ήταν του είδους Pothos. Pho Thong και Pho YokΣυχνά είναι δύσκολο να διακριθούν λόγω των εντυπωσιακών ομοιοτήτων τους.Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες χρωματικές διαφορές που μπορούν γρήγορα να σας ξεχωρίσουν.

Εάν σκέφτεστε να επιλέξετε αυτά τα δύο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, μην ψάχνετε άλλο. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιες είναι οι ανάγκες τους. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν και τα δύο γιατί είναι στενά συνδεδεμένα. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις παρατηρήσεις.Ας συγκρίνουμε αυτά τα δύο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου και ας δούμε ποιο είναι κατάλληλο για τον εσωτερικό σας κήπο!

Διάγραμμα σύγκρισης Jade Pothos vs Golden Pothos


Προδιαγραφές

Potos Jade

Pho Thong

Προδιαγραφές

Potos Jade

Epipremnum aureum ‘Jade’

Κεντρική και Νότια Αμερική

Pho Thong

Κεντρική και Νότια Αμερική

πράσινο με κίτρινο

Ελαφρώς ανεκτικό σε χαμηλό φωτισμό

χαρακτηριστικό γνώρισμα

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δύο φυτά και συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά τους, Οι περισσότερες διαφορές προέρχονται από την εμφάνιση. Και οι δύο έχουν ασυνήθιστα παρατσούκλια. Και μοιάζουν πολύ ως προς τη συνολική εμφάνιση και το ρυθμό ανάπτυξης. Ας εξερευνήσουμε λίγο περισσότερο.

Ταξονομία

Πράσινα και χρυσαφένια φυτά αναπτύσσονται σε γλάστρες.
Το φυτό Πόθος έχει αρκετά παρατσούκλια. Συμπεριλαμβανομένου του δέντρου του χρήματος και του διαβόλου κισσού.

Όλα τα φυτά του Πόθου είναι γνωστά βοτανικά. Epipremnum OriumΟ κισσός του διαβόλου έχει πολλά κοινά ονόματα γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να σκοτωθεί. Και σε ορισμένες περιοχές, το φυτό χρήματος πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και ευημερία.

είναι ο χρυσός Βούδας Πρωτότυπο είδος Pothosαπλά ονομάζεται Epipremnum Orium συγκεκριμένο ψευδώνυμο”χρυσός αφού σημαίνει χρυσός στα βοτανικά λατινικά. δίνοντας έτσι αυτή την ένδειξη

Ο νεφρίτης, όπως και άλλα αληθινά είδη πόθος, είναι γνωστοί ως «πόθος νεφρίτη». Epipremnum Orium Ωστόσο, είναι αυτή η ποικιλία που είναι γνωστή ως «Jade» που δίνει το πλήρες όνομά της. Epipremnum Orium «Νεφρίτης» Αυτό το φυτό είναι φυσική μετάλλαξη Το πρωτότυπο Pothos όπως και άλλα παιχνίδια όπως το Marble Queen ή το N’Joy.

Και τα δύο φυτά συνδέονται στενά με άλλα φυτά. Epiphrenum Το επώνυμο περιλαμβάνει epipremium pinnate με ενδιαφέροντα σπασμένα φύλλα πέφτουν κάτω Οικογένεια Arum, αρακίαΣχετίζεται με Monsteras και Anthuriums.

Ο Πόθος συχνά συγχέεται με άλλα μέλη της οικογένειας Arum. ΦιλόδενδροΜοιάζουν πολύ με τα φύλλα Philodendron – Φιλόδενδρο κισσόςΟ Jade Pothos συχνά παρεξηγείται. Φιλόδενδρο κισσός γιατί το χρώμα των φύλλων είναι θαμπό Αλλά παρόλο που μοιάζουν πολύ Αλλά είναι εντελώς διαφορετικά φυτά.

ιδιόκτητη περιοχή

Πράσινα και χρυσαφένια φυτά αναπτύσσονται σε νερό σε γυάλινα βάζα.
Η γνώση μιας γηγενούς περιοχής μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα πώς να φροντίζετε τα φυτά.

Ο Πόθος ανήκει στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας. Αλλά αυτή η σημαία εξαπλώθηκε γρήγορα. Όλος ο κόσμος είναι φυσικός. Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής

Αυτά τα φυτά βρίσκονται σε τροπικά και υποτροπικά δάση. Η ικανότητα ανάπτυξης εναέριων ριζών σημαίνει ότι Συχνά εμφανίζεται να σκαρφαλώνει κορμούς δέντρωνή μπορεί να τα βρείτε να σέρνονται κατά μήκος της επιφάνειας του εδάφους ως εδαφοκάλυψη.

Στην άγρια ​​φύση, τα πόθο φαίνονται εντελώς διαφορετικά από τα φυτά που γνωρίζουμε στο σπίτι. Τα φύλλα είναι πολύ μεγάλα – έως 20 ίντσες μήκος – και έχουν πλευρικές σχισμές. Παρόμοια με τα δημοφιλή τέρατα Μπορούν επίσης να ανθίσουν. κατάλληλες συνθήκεςΑλλά μην το κάνετε πολύ συχνά. Αυτός είναι ο λόγος που ο Πόθος είναι μεταλλαγμένος, όχι υβρίδιο.

Σπάνιος

Μεγάλο πράσινο και χρυσό φύλλο από κοντά
Και τα δύο φυτά είναι διαθέσιμα στα περισσότερα φυτώρια ή ακόμα και στο διαδίκτυο.

Όπως το αρχικό Πόθος, το Τα Golden Pothos είναι πολύ κοινά.Εάν βρείτε μια ποικιλία από pothos στο τοπικό σας φυτώριο μπορεί να είναι αυτό το είδος Μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ιδανικό φυτό για αρχάριους. Σχεδόν όλοι οι λάτρεις των φυτών σε γλάστρες ξεκινούν με τουλάχιστον ένα potho πριν επεκτείνουν τη συλλογή τους.

Ο νεφρίτης Ποτός δεν είναι συνηθισμένος. Αλλά είναι ακόμα παντού. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό Αλλά δεν είναι μια νέα ποικιλία και δεν είναι σπάνια. γιατί τα κοινά ονόματα αναμειγνύονται μεταξύ τους Έτσι, μπορεί να είναι μπερδεμένο για ένα νέο poto. «Pearl and Jade» που είναι πιο σπάνιο και πιο σπάνιο από αυτές τις δύο ποικιλίες.

Ενώ οι συλλέκτες αναζητούν πάντα ένα poto νεφρίτη για να ολοκληρώσουν τη συλλογή τους, το The Το δοχείο με χρυσό είναι συνήθως το πιο δημοφιλές.. Epipremnum Orium Είναι γνωστό για τις ενδιαφέρουσες διαφορές του.

σχήμα

Όσον αφορά την εμφάνιση Και τα δύο αυτά φυτά έχουν παρόμοιο σχήμα φύλλα. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς προέρχεται από τη χρωματική παραλλαγή. Ας δούμε τις οπτικές διαφορές που ξεχωρίζουν αυτά τα δύο.

χρώμα φύλλου

Κοντινό πλάνο με σκούρα πράσινα και χρυσά φύλλα
Οι λακκούβες του νεφρίτη είναι συμπαγές πράσινο. ενώ οι χρυσές λακκούβες έχουν χρυσές κουκκίδες.

το χρώμα είναι Ο ευκολότερος τρόπος για να διακρίνετε αυτούς τους δύο τύπους pothos είναιΤο Bodhi Thong, όπως υποδηλώνει το όνομά του, έχει χρυσές κουκκίδες διάσπαρτες σε όλα τα φύλλα. Είναι συνήθως μεσαίου προς έντονο πράσινο χρώμα με κιτρινοπράσινες ρίγες. Συχνά συγχέονται με τα μαρμάρινα pothos ή άλλα είδη pothos που έχουν περισσότερα σχέδια φύλλων.

Η πυκνότητα αυτού του σχεδίου ποικίλλει από φύλλο σε φύλλο. σε συνθήκες υψηλού φωτισμού αντίθετες χρυσοκίτρινες κηλίδες μπορεί να είναι πιο σοβαρή ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα φύλλα Σε χαμηλό φωτισμό υπάρχει λιγότερη αντίθεση. Και τα περισσότερα φύλλα είναι πράσινα.

Το Jade Pothos είναι σχεδόν το ίδιο με το Golden Pothos, αλλά με καμία αλλαγήΤα φύλλα είναι θαμπό πράσινα και μοιάζουν με φύλλα πόθο που αφήνονται σε χαμηλό φωτισμό χωρίς χρυσές κηλίδες στα φύλλα. Οι πράσινοι τόνοι μοιάζουν πολύ. και γίνεται πιο σκούρο όταν τα φυτά βρίσκονται σε συνθήκες έντονου φωτός.

και στα δύο φυτά Η νέα ανάπτυξη αρχίζει έντονο κιτρινοπράσινο., σκουραίνει σε ένα μέτριο πράσινο καθώς το φυτό ωριμάζει.Σε χρυσαφένιο πόθο, τα νέα φύλλα αρχίζουν να εμφανίζουν κηλίδες διαφορετικών χρωμάτων. ενώ τα pothos του νεφρίτη είναι θαμπό πράσινο.

σχήμα φύλλου

φυτά εσωτερικού χώρου σε ένα φωτεινό δωμάτιο
Τα φύλλα και των δύο ποικιλιών είναι στρογγυλά και σε σχήμα καρδιάς.

Και τα δύο φυτά είναι Α. παρόμοια φύλλαΚάθε φύλλο έχει ένα λεπτό σχήμα καρδιάς. στρογγυλή βάση και μυτερή άκρη Η στρογγυλή βάση σε ένα poto νεφρίτη είναι ελαφρώς πιο φαρδιά από αυτή σε ένα χρυσό poto. Αλλά θα είναι διαφορετικό για κάθε δέντρο.

Τα φύλλα είναι κηρώδη και στις δύο ποικιλίες. Έχει ελαφριά υφή λόγω των φλεβών στα φύλλα. Είναι επίσης Ένας εύκολος τρόπος για να ξεχωρίσετε τον Πότο από το Φιλόδενδρο.Τα φύλλα του Philodendron είναι λεία και πολύ λαμπερά.

ρυθμό ανάπτυξης και μέγεθος

Φέρτε ένα φύλλο Bodhi για να το καλύψετε.
όταν μεγαλώσει πλήρως Αυτά τα φυτά μπορούν να φτάσουν τα 10 πόδια σε μήκος.

σε σύγκριση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου Ο Πόθος μεγαλώνει απίστευτα γρήγορα.Αυτό ισχύει και για τα δύο αυτά φυτά.

Το Golden potore είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο potore που μπορείτε να αγοράσετε. μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στα στελέχη 12-18 ίντσες Κάθε μήνα κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι καλλιεργητική περίοδο σε φυσικό βιότοπο Μπορούν να μεγαλώσουν αρκετά πόδια. Ειδικά αν έχει κάτι να σκαρφαλώσει.

γιατί δεν υπάρχει αλλαγή Έτσι ο Jade Potho μεγάλωσε με τον ίδιο ρυθμό. Διαφορετικά φυτά τείνουν να αναπτύσσονται αργά. λόγω του χαμηλού επιπέδου χλωροφύλλης στα φύλλα Δεδομένου ότι αυτά τα φυτά είναι αμετάβλητα Έτσι μεγαλώνουν γρήγορα στη σκιά. ειδικά όταν διατηρείται σε ιδανικές συνθήκες.

Αναμένετε να αναπτυχθεί γύρω από το jade potho σας. 15-18 ίντσες το μήνα, με λίγα πόδια αμπέλια αν δεν κλαδευτούν.

συντήρηση

Εξετάστε τις περισσότερες από τις ποικιλίες Pothos. Εύκολο στη συντήρηση και κατάλληλο για αρχάριους.Ο χρυσός και ο νεφρίτης είναι οι τύποι ποθών που συντηρούνται λιγότερο. και έχουν παρόμοιες απαιτήσεις συντήρησης λόγω της στενής τους σχέσης.

φως

Πόθος με μακριά αμπέλια στο φως του ήλιου
Το έντονο, έμμεσο φως είναι ιδανικό για φυτά potos.

Τα φυτά Potos ανέχονται χαμηλό φωτισμό. Ωστόσο, προτιμούν το έντονο έμμεσο φως γιατί ταιριάζει με αυτό που παίρνουν από το φυσικό τους περιβάλλον. αυτός που βρίσκεται μπροστά Ένα παράθυρο που βλέπει ανατολικά είναι το καλύτερο. Προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς μπορούν να ανεχθούν μια ή δύο ώρες πρωινού ηλιακού φωτός.

Τα Jade Pothos είναι τα καλύτερα κατάλληλα για περιοχές με χαμηλό φωτισμό. Από το Phuttho Thong. Και οι δύο τύποι χειρίζονται καλά τον χαμηλό φωτισμό. Αλλά τα χρυσά πόθο θα αρχίσουν να χάνουν τη χρυσή κηλίδα τους εάν μείνουν χωρίς ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν τα πολύχρωμα φυτά δεν έχουν αρκετό ηλιακό φως Θα αρχίσουν να παράγουν περισσότερη χλωροφύλλη για να διατηρήσουν την ανάπτυξη. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτής της χλωροφύλλης. Ολόκληρο το φύλλο μπορεί να γίνει ξανά πράσινο.Μοιάζει με κανονικό νεφρίτη potho.

Έλλειψη ευκρίνειας Jade Potos Κατάλληλο για χώρους με χαμηλό φωτισμόΤο πράσινο χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει ελαφρώς. Αλλά θα είναι ακόμα τόσο χαρούμενοι όσο την ημέρα που τα αγοράσατε.

και οι δύο αυτοί τύποι Αδυναμία αντιμετώπισης του άμεσου ηλιακού φωτός για μεγάλο χρονικό διάστημαΚηλίδες μπροστά από παράθυρα που βλέπουν δυτικά ή νότια χωρίς προστασία θα κάψουν τα φύλλα και θα προκαλέσουν καφέ κηλίδες σε μέρη του φυτού που κοιτάζουν προς την πηγή φωτός. Τα φύλλα κυρτώνουν προς τα μέσα για να μειώσουν την επιφάνεια και να διατηρήσουν την υγρασία για να επιβιώσει το φυτό.

Εάν ο Μποντισάτβα εμφανίσει τέτοια συμπτώματα μετακινήστε τα Προστατέψτε τα καλύπτοντάς τα σε έμμεσο ηλιακό φως ή παράθυρα με λεπτές κουρτίνες.

νερό

Φύλλα Bodhi με σταγονίδια νερού
Είναι καλύτερο να ακολουθείτε το φυσικό τους περιβάλλον στις τροπικές περιοχές, ειδικά όταν ποτίζετε.

Τα φυτά Pothos δεν διψούν πολύ. ενώ τους αρέσει το υγρό χώμα. Τους αρέσει το χώμα να είναι ελαφρώς στεγνό στη σκιά λόγω του χαμηλού ρυθμού εξάτμισης. Ήταν κι αυτοί εκεί. γίνεται αποδεκτόΚαλύτερη διαχείριση της χαμένης άρδευσης.

Τα κηρώδη φύλλα και οι μίσχοι διατηρούν μέρος του νερού και μπορούν να διατηρήσουν το φυτό για αρκετές ημέρες, αν μείνετε κάτω από το νερό. Αν δεν υπάρχει νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης υγρασίας Τα φύλλα θα αρχίσουν να μαραίνονται και να μαραίνονται.Εάν η αφυδάτωση είναι σοβαρή Τα λέπια θα αρχίσουν να γίνονται καφέ και εύθραυστα.

Είναι καλύτερο να ποτίζετε και τα δύο φυτά όταν τα 1-2 εκατοστά του εδάφους είναι στεγνά. Δοκιμάστε το χώμα με το δάχτυλό σας. Κάθε λίγες μέρες, τοποθετήστε τη βελόνα στο χώμα και αν στεγνώσει, ποτίστε το φυτό σας.

Όπως και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, και οι δύο τύποι potos είναι επιρρεπείς σε υπερβολικό πότισμα. Δεν τους αρέσει να κάθονται στο νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αν υπάρχει πολύ νερό οι ρίζες αρχίζουν να σαπίζουνανίκανος να μεταφέρει νερό και θρεπτικά συστατικά γύρω από το δέντρο Πάντα να δοκιμάζετε το έδαφος πριν το πότισμα. Αντί να ποτίζετε εγκαίρως για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

γη

Φυτεύεται δημοφιλώς σε γλάστρες δίπλα στο παράθυρο.
Η χρήση ενός μείγματος γλάστρας που στραγγίζει καλά θα κρατήσει το φυτό potos σας χαρούμενο.

Ο χρυσός πόθος και ο νεφρίτης απαιτούν το ίδιο χώμα με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου – Ελαφρύ και καλά στραγγισμένοΕπειδή το νερό σταδιακά πτητικό μέσα στο κτίριο Το χώμα σε γλάστρες ή κήπου συνήθως δεν στραγγίζει αρκετά καλά για να αποτρέψει τη σήψη των ριζών.

Το καλύτερο έδαφος για τα φυτά Potos είναι ένα μείγμα υλικού που συγκρατεί αρκετή υγρασία για να κρατήσει το φυτό χαρούμενο, ενώ στραγγίζει αρκετά καλά για να αποτρέψει τη σήψη των ριζών και να παρέχει στις ρίζες οξυγόνο. ειδικό σπιτικό χώμα Αυτά θα φαίνονται κατάλληλα. Μπορείτε όμως να αναμίξετε τα δικά σας για να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για τα φυτά Potos σας.

προσπαθήστε να συνδεθείτε 2 μέρη χώμα για γλάστρες, 1 μέρος περλίτη, 1 μέρος κοκοφοίνικα.Ο περλίτης – τα μικροσκοπικά λευκά πετρώματα που βλέπετε συχνά στο εμπορικό χώμα γλάστρας – αυξάνει το χώρο μεταξύ των σωματιδίων του εδάφους. Βελτιώνει την αποστράγγιση και τον αερισμό Η κοκοφοίνικα είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την τύρφη. Μπορεί να κρατήσει έως και δέκα φορές το βάρος του σε νερό και να ελαφρύνει το μίγμα εδάφους.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα φυτά Potho αναπτύσσονται σε εσωτερικούς χώρους.
Γιατί το φυτό Ποτός κατάγεται από τις τροπικές περιοχές. Πρέπει να διατηρείται σε υγρό και ζεστό μέρος.

Όλες οι μορφές του pothos έχουν παρόμοιες απαιτήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας καθώς είναι όλες απόγονοι. Epipremnum Orium ντόπιος τροπικό δάσος της Αμερικής.

στο τροπικό δάσος Οι θερμοκρασίες συνήθως πέφτουν κάτω από 65 F, δεν ανεβαίνουν πάνω από 90 F για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Είναι περίπου 85 F. Αυτό δείχνει το εύρος των θερμοκρασιών που αρέσουν τα φυτά Pothos, καθώς τα κηρώδη φύλλα τους ανέχονται καλά τη θερμότητα. Αλλά αναπτύσσεται καλά στο μεταξύ. 65F και 85F

Δεν είναι λάτρης του κρύου καιρού Τείνουν να σταματήσουν να αναπτύσσονται κάτω από 60 F. Κάτω από 50 F μπορεί να καταστραφούν σοβαρά. Τα ψυχρά μέρη του φυτού γίνονται καφέ ή μαύρα και πεθαίνουν. Πάντα να προστατεύετε την πατάτα σας από το κρύο. Και μην το αφήνετε κοντά σε ανοιχτό παράθυρο το χειμώνα.

Το Golden potho και το jade potho έχουν υψηλή υγρασία 60% και 70% Προτιμώνται λόγω της γειτνίασής τους με τις συνθήκες του τροπικού δάσους, ωστόσο, αυτά τα προσαρμόσιμα φυτά θα πρέπει να είναι χαρούμενα σε υγρασία άνω του 40%.

Εάν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή Τα φύλλα θα γίνουν καφέ και τραγανά στις άκρες. αυξήστε την υγρασία κατά Τοποθετήστε το φυτό κοντά στον υγραντήρα.Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε στενά το επίπεδο υγρασίας. και κρατήστε τις γλάστρες σας σε τέλεια κατάσταση.

λίπασμα

φυτά pothos που καλλιεργούνται σε δοχεία
Οι μηνιαίες τροφές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου θα βοηθήσουν τα φυτά Potos σας να αναπτυχθούν.

Ο Πόθος μεγαλώνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Θα ωφεληθούν από περιστασιακή γονιμοποίηση.Τους πρώτους μήνες μετά την αγορά, το κομπόστ στο έδαφος πρέπει να ευχαριστεί το φυτό. Αν όμως εξαντληθούν αυτά τα θρεπτικά συστατικά Το χρυσό ή νεφρίτη poto σας θα πρέπει να ξαναγεμιστεί.

Λιπάνετε μια φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι. ισορροπημένο υγρό λίπασμαΑυτό θα παρέχει στα φυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για επιτυχή ανάπτυξη. Σχηματίζει μακριά στελέχη και πλούσιο φύλλωμα.

ή μπορείτε να κάνετε αίτηση κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης μία φορά τη σεζόν Αυτά θα διαλυθούν με την πάροδο του χρόνου καθώς ποτίζετε.Προσθέστε σταδιακά θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

συγουρεύομαι διαβάστε τις οδηγίες στη συσκευασία πριν ξεκινήσετε.Οι πόθος είναι ευαίσθητοι σε υπερβολική λίπανση και μπορούν να ρίξουν φύλλα εάν λαμβάνουν πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Όταν χρησιμοποιείτε υγρό λίπασμα, αραιώστε το με τον συνιστώμενο ρυθμό ή χρησιμοποιήστε το στη μισή δύναμη εάν το φυτό είναι καλά εδραιωμένο.

χρήση

Το συμπαγές πράσινο potho και το κίτρινο potho αναπτύσσονται σε γλάστρες.
Όπως τα περισσότερα φυτά pothos Και οι δύο αυτές επιλογές είναι εξαιρετικές προσθήκες σε κάθε χώρο σπιτιού ή γραφείου.

λόγω παρόμοιων χαρακτηριστικών εμφάνισης και ανάπτυξης Και οι δύο ποικιλίες επομένως χρησιμοποιήθηκαν με παρόμοιους τρόπους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Καλλιεργείται σε κρεμαστά καλάθια ή τοποθετείται σε ράφια.αφήστε τα στελέχη να κατέβουν

Η ικανότητα αναρρίχησης τα κάνει Ιδανικό για τοποθέτηση βρύων ή προπόνηση σε πέργκολα. Όταν εκπαιδευτεί σωστά και μεγαλώσει στις σωστές συνθήκες. Τα κατάφυτα φυτά μπορούν να δημιουργήσουν ένα χαρακτηριστικό ζωντανού τοίχου ή να δημιουργήσουν μια πράσινη οθόνη για το σπίτι σας.

Οι Golden Pothos παρουσιάστηκαν και ανακαλύφθηκαν ως μέρος της περίφημης έρευνας καθαρού αέρα της NASA. Αφαιρεί πολλές επιβλαβείς χημικές ουσίες από τον αέρα μας

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης «έκπτωση» με την έννοια ότι θα Χρειάζονται μερικές εκατοντάδες φυτά Potho. Είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να αγοράσετε ή να πολλαπλασιάσετε αυτά τα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα στο εσωτερικό.

τελικές σκέψεις

Το Golden potho και το jade potho είναι στενά συνδεδεμένα καθώς είναι απίστευτα παρόμοια φυτά. με κάποιες διαφορές στο χρώμα Μπορείτε εύκολα να τα διαχωρίσετε.Αλλά οι απαιτήσεις συντήρησης παραμένουν οι ίδιες. Και τα δύο κάνουν υπέροχα φυτά για αρχάριους ή εξαιρετικές προσθήκες στην αναπτυσσόμενη συλλογή σας pothos.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *