Root Rot In Philodendron | Στο σπίτι με τις αποχρώσεις στο σπίτι με τις αποχρώσεις

คู่มือการดูแล Philodendron Squamiferum

Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών/offset για πλήρη ενημέρωση. Δείτε την αποποίηση ευθύνης μας εδώ..

Με περισσότερες από 480 ποικιλίες, τα φιλόδεντρα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Δυστυχώς, αυτό το δέντρο είναι ευαίσθητο στη σήψη των ριζών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε περισσότερα από ένα φυτά στην αυλή σας.

Είναι καλή ιδέα να προετοιμαστείτε για τη σήψη των ριζών στα φυτά εσωτερικού χώρου σας. ώστε να είστε προετοιμασμένοι αν συμβεί.

Οδηγός φροντίδας Philodendron Squamiferum

Η σήψη των ριζών είναι μια κοινή ασθένεια στα φυτά φιλόδενδρων. Η σήψη των ριζών εμφανίζεται όταν οι ρίζες βρέχονται και σαπίζουν. που προσκαλεί βακτήρια και μύκητες στο φυτό Αν κολλήσετε νωρίς τη σήψη των ριζών και κόψτε τη μόλυνση Θα μπορέσεις να σώσεις το φιλόδενδρο σου από το θάνατο.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για όλα όσα σαπίζουν οι ρίζες στο φιλόδενδρο σας. Θα σας δώσω μερικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε τη σήψη των ριζών και τα μολυσμένα φιλόδεντρα. Θα σας πω μερικούς καλούς τρόπους για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών και να φροντίσετε σωστά το φιλόδενδρο σας για να συνεχίσει να αναπτύσσεται όλο το χρόνο.

Τι είναι η σήψη των ριζών;

Η σήψη των ριζών είναι μια μολυσματική ασθένεια των φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που εμφανίζεται όταν οι ρίζες τους είναι κατεστραμμένες. Ο κύριος λόγος είναι το υπερβολικό πότισμα. Η μόλυνση ξεκινά όταν το πρώτο στρώμα των ριζών είναι υγρό και η μυκητιακή ή βακτηριακή μόλυνση εξαπλωθεί κατά μήκος του στελέχους του φυτού.

Το αρχικό στρώμα της ρίζας του φιλόδενδρου δρα όπως το ανθρώπινο δέρμα και προστατεύει από πολλούς σοβαρούς ιούς και ασθένειες. Εάν δεν ενεργήσετε γρήγορα Η αφαίρεση αυτών των στρωμάτων εκθέτει το φυτό σε μόλυνση.

Συνήθεις αιτίες της σήψης των ριζών στα φιλόδεντρα

Υπάρχουν μερικοί συνήθεις λόγοι για τη σήψη των ριζών στα φιλόδενδρα:

Το Philodendron μετρά τη σήψη των ριζών

ποτίζοντας το φιλόδενδρο

Η κύρια αιτία της σήψης των ριζών στα φιλόδεντρα είναι το υπερβολικό πότισμα. Οι ρίζες σε γλάστρες που εκτίθενται σε υψηλή υγρασία θα αρχίσουν να σαπίζουν. Αποτρέψτε την εξάπλωση του νερού σε άλλα μέρη του φυτού.

Το πρώτο σημάδι ενός φιλόδενδρου που πνίγεται είναι ότι θα αρχίσει να τρεκλίζει. Το υπερβολικό νερό φράζει τους πόρους του φυτού. εμποδίζουν την υγρασία ή τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στα φύλλα

Στη συνέχεια οι ρίζες γίνονται κορεσμένες και υγρές σαν μαγειρεμένα νουντλς. Τελικά, αυτές οι υγρές ρίζες θα πεθάνουν και θα αρχίσουν να σαπίζουν.

Φιλόδενδρο κάτω από το νερό

Παραδόξως, το πολύ πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών καθώς και σοβαρό πνιγμό.

Τα ριζικά συστήματα χωρίς νερό για πολύ καιρό γίνονται εύθραυστα και σαπίζουν. Εάν ποτίζετε τα φυτά σας για να αναπληρώσετε την έλλειψη νερού. Αυτό φράζει τις νεαρές ρίζες και εμποδίζει το οξυγόνο να φτάσει στο φυτό.

Αποστολή του Philodendron στο εξωτερικό

Τα φυτά που βρίσκονται υπό μεταφορά μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές κατά τη μεταφορά. Αυτό καθιστά το ριζικό σύστημα ευαίσθητο σε μόλυνση.

Ορισμένες χώρες ψεκάζουν σε μεγάλο βαθμό τα εισαγόμενα φυτά για να αποτρέψουν διεισδυτικά παράσιτα και ασθένειες. Δυστυχώς, αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα φυτά. Αυξήστε την πιθανότητα ασθενειών όπως η σήψη των ριζών.

Επιπολασμός ανάπτυξης μυκήτων και βακτηρίων

Η μούχλα, τα βακτήρια ή οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν σήψη των ριζών. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα παθογόνα είναι πάντα παρόντα στα φυτά.

Αυτά τα μικρόβια αδρανούν. Περιμένετε να εξαπλωθεί και να εξαπλωθεί η απαραίτητη υγρασία για τη μόλυνση.Στο μεγαλύτερο μέρος της, η φυσική άμυνα του φιλόδενδρου εμποδίζει τη δημιουργία αυτών των μολυσματικών ουσιών. Τι γίνεται όμως αν τα φυτά σας είναι αδύναμα ή αγχωμένα; Τα φυτά μπορεί να μην είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τον μύκητα.

Λοίμωξη από σήψη ρίζας, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση εργαλείων και γλάστρες εάν έχετε σήψη ριζών στα φυτά σας. Διατηρείτε πάντα τα πράγματα καθαρά όταν φροντίζετε τα φυτά σας για να αποφύγετε τη διάδοση ασθενειών.

Τι πρέπει να κάνω εάν το φιλόδενδρο μου έχει σήψη ρίζας;

Εάν το φιλόδενδρο σας έχει σήψη ρίζας Πρέπει να ελέγξετε για μόλυνση ρίζας ή κορυφής. Ο προσδιορισμός του πόσο έχει εξαπλωθεί η ασθένεια στο φυτό θα υποδείξει εάν πρέπει να αφαιρέσετε τις μολυσμένες ρίζες ή να πολλαπλασιάσετε το φυτό.

Σαπίδα ρίζας φιλόδενδρου

Πώς να απαλλαγείτε από τις μολυσμένες ρίζες

Για να σταματήσετε τη σήψη, πρέπει να κόψετε τις ανθυγιεινές ρίζες.

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις μολυσμένες ρίζες:

 1. για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου Ξεκινήστε απομονώνοντας το μολυσμένο φιλόδενδρο από τα άλλα φυτά σας.
 2. Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα του για να ελέγξετε τις ρίζες.
 3. Ξεπλύνετε προσεκτικά τις ρίζες για να αφαιρέσετε το υπερβολικό χώμα. Ο καθαρισμός των ριζών είναι ένα σημαντικό βήμα. Και κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το δέντρο σας υποφέρει από σήψη των ριζών.
 4. Ελέγξτε για υγιείς ρίζες μεταξύ λευκού και κίτρινου.
 5. Προσδιορίστε τις προσβεβλημένες ρίζες. Αυτά έχουν χρώμα καφέ έως μαύρο και τραβούν τα χέρια σας. Αναδίδουν επίσης μια πολύ δυσάρεστη μυρωδιά.
 6. Αφαιρέστε τις μολυσμένες ρίζες και πετάξτε τις καλά. Προσέξτε να μην αφήσετε τις ρίζες να αγγίξουν άλλα φυτά.
 7. Κόψτε τις ρίζες μόνο μέχρι το τέλος της πληγείσας περιοχής. Η κοπή θα αποκαλύψει πάρα πολύ τον πυρήνα της ρίζας. και κάνει το φυτό πιο ευάλωτο στη μόλυνση.
 8. Μουλιάστε τις ρίζες του φυτού σας σε ένα διάλυμα που περιέχει ίσα μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερό.Το υπεροξείδιο σκοτώνει τυχόν βακτήρια που μένουν πίσω στη σήψη των ριζών. δεν χρειάζεται root Μια γρήγορη βουτιά θα κάνει.
 9. Η χλωρίνη αντικαθιστά το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Όλα τα λευκαντικά είναι διαφορετικά. Εξετάστε λοιπόν τη χλωρίνη που χρησιμοποιείτε και λάβετε συμβουλές για το πόσο πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
 10. Μετακινήστε τα φυτά σε ξεχωριστές γλάστρες και ξαναφυτέψτε τα χρησιμοποιώντας φρέσκο ​​χώμα.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την αφαίρεση μολυσμένων ριζών

 • μέγεθος γλάστραςΠροσαρμόστε το μέγεθος της γλάστρας του φιλόδεντρου ανάλογα με τον αριθμό των ριζών που θα μαδήσετε. Η χρήση μιας γλάστρας κατάλληλου μεγέθους επιτρέπει στο φιλόδενδρο σας να έχει αρκετή υγρασία χωρίς να βραχεί πολύ σε λάθος σημεία.
 • σταματήστε τη λίπανσηΑποφύγετε τη λίπανση του φιλόδενδρου σας για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες για να προωθήσετε την καλύτερη ανάπτυξη των ριζών.
 • αφαίρεση φύλλωνΕάν θέλετε να διαγράψετε μεγάλο αριθμό ριζικών συστημάτων Συνιστώ να αφαιρέσετε μερικά φύλλα. Αν και κανένας από τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου δεν ήθελε να το κάνει αυτό. Αλλά ο εμπειρικός κανόνας είναι ότι εάν πρέπει να αφαιρέσετε το ένα τρίτο του ριζικού συστήματος. Θα πρέπει να αποσύρετε ένα τρίτο.
 • ΤομήΕάν δεν είστε βέβαιοι ότι όλες οι μολυσμένες ρίζες έχουν αφαιρεθεί Κόψτε ένα δυνατό στέλεχος. καλλιεργούν τα φυτά χωριστά Αυτό το δενδρύλλιο λειτουργεί ως ασφάλιση εάν το αρχικό δεν παράγει.

Μάθετε περισσότερα για την ριζοβολία του philodendron σε αυτό το βίντεο διάρκειας 10 λεπτών από το Urban Tropical.

Πώς να πολλαπλασιάσετε το φιλόδενδρο σας

Εάν η σήψη της ρίζας έχει εξαπλωθεί πέρα ​​από τις ρίζες για να επηρεάσει τους μίσχους και τα φύλλα. Μια τελευταία προσπάθεια για τη διάσωσή του έγινε μέσω της διάδοσης.

 1. Βγάλτε προσεκτικά το φυτό από τη γλάστρα.
 2. Απορρίψτε σωστά τα μολυσμένα μέρη του φυτού. Και να είστε προσεκτικοί όταν πλένετε και απολυμάνετε τα εργαλεία ή τα δοχεία που χρησιμοποιείτε.
 3. Διατηρήστε υγιείς μίσχους στο νερό και στο άμεσο ηλιακό φως.
 4. Διατηρήστε το φυτό σε νερό για τέσσερις εβδομάδες και παρακολουθήστε προσεκτικά την ανάπτυξη νέων ριζών.
 5. Μετακινήστε το φυτό σε άλλη γλάστρα και προσθέστε περλίτη στο μίγμα εδάφους για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των ριζών.
 6. Αφήστε τα φυτά για μια εβδομάδα μέχρι να αρχίσετε να ποτίζετε.
 7. Απολυμάνετε όλα τα εργαλεία κήπου που χρησιμοποιείτε σε αυτό το φυτό.
 8. Ελέγχετε τακτικά το εργοστάσιο. Ελέγξτε για ίκτερο.

Αν θέλετε περισσότερες συμβουλές για το πώς να κάνετε καμπάνια Αυτό το βίντεο διάρκειας 15 λεπτών από την Christine Kopseff θα σας βοηθήσει.

Πώς να εντοπίσετε τη σήψη των ριζών στο φιλόδενδρο;

Αν και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι προκαλεί τη σήψη των ριζών και τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα. Αν τα πιάσετε το συντομότερο δυνατό, το φιλόδενδρο σας δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να αναρρώσει εάν μολυνθεί.

Η σήψη των ριζών στα φιλόδενδρα μπορεί να αναγνωριστεί από το χρώμα, την υφή και την οσμή των ριζών. Εάν το φιλόδενδρο σας έχει σήψη ρίζας Οι ρίζες θα μαυρίσουν, θα μυρίσουν άσχημα και θα πέσουν από τα χέρια σας. Εάν η μόλυνση έχει εξαπλωθεί στους μίσχους και τα φύλλα, τα φύλλα θα μαραθούν και θα έχουν σκούρες ή κίτρινες κηλίδες.

Άλλα οπτικά συμπτώματα της σήψης των ριζών περιλαμβάνουν:

 • αργή ανάπτυξη
 • πολύ υγρό χώμα

Τα συμπτώματα της σήψης των ριζών μπορεί να υποδεικνύουν άλλα προβλήματα. σε φυτά εσωτερικού χώρου Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν υπάρχουν πολλοί ορατοί δείκτες Η ρίζα πρέπει να ελεγχθεί το συντομότερο δυνατό.

Πώς να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών

όπως μάθαμε Η σήψη των ριζών μπορεί να είναι η χειρότερη απειλή για το φιλόδενδρο σας. Ακολουθήστε τις κορυφαίες συμβουλές μου για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών και να διατηρήσετε το φιλόδενδρο σας χαρούμενο, όμορφο και υγιές.

Αποφύγετε τις πήλινες γλάστρες και παρακολουθήστε το pH του εδάφους.

Εάν επιλέξετε να καλλιεργήσετε φιλόδεντρα σε γλάστρες από τερακότα Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί σήψη των ριζών. Γιατί ο πηλός μπορεί να αλλάξει το pH του εδάφους.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά εάν το οξυγόνο και το pH είναι χαμηλά.Προσπαθήστε να το αντιμετωπίσετε. Επίπεδο pH μεταξύ 5,0 και 6,5Κατάλληλο για φυτά φιλόδενδρων.

Σταματήστε να ταΐζετε υπερβολικά το φιλόδενδρο.

Προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική σίτιση και την υπερβολική γονιμοποίηση του φιλόδενδρου. Το πολύ λίπασμα μπορεί να κάψει το ριζικό σύστημα. που καίει και τα φύλλα του φυτού

Τα εγκαύματα από λιπάσματα μπορεί να στρεσάρουν τα φυτά και να τα αποδυναμώσουν. Αυτό διευκολύνει τη σήψη των ριζών και άλλες μολύνσεις.

Μην επαναχρησιμοποιείτε το μολυσμένο χώμα.

Το έδαφος με σήψη ριζών σε ένα φυτό δεν πρέπει να εφαρμόζεται ξανά σε άλλο φυτό. Η επανεφαρμογή του εδάφους μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση της σήψης των ριζών.

Επομένως, κατά την αναφύτευση φιλοδένδρων Πάντα να απορρίπτετε το μολυσμένο χώμα μακριά από το σπίτι. Εάν αρνηθείτε να αφήσετε το χώμα Μπορεί να θέλετε να το απολυμάνετε.

Ριζική σήψη στο Φιλόδενδρο

Χρησιμοποιήστε ένα DIY μυκητοκτόνο για να σκοτώσετε τη σήψη των ριζών.

Ακολουθήστε μια σπιτική συνταγή για φυσική αφαίρεση μούχλας. Τα συστατικά αυτής της συνταγής θα παρέχουν στο φιλόδενδρο σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

τι χρειάζεται

 • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
 • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό

κατεύθυνση

 1. Ανακατεύουμε την κανέλα με χλιαρό νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
 2. Αφήστε το μείγμα όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου.
 3. Στραγγίστε το μείγμα μέσα από ένα διχτυωτό σακουλάκι ή ένα σουρωτήρι τσαγιού για να αφαιρέσετε την περίσσεια του κλάσματος.
 4. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 5. Καλύψτε το χώμα του φιλόδεντρου με ένα χέρι σπρέι. να καλύψει επιμελώς

Η προσθήκη ενός μυκητοκτόνου όπως η κανέλα στο έδαφος θα σταματήσει τον σχηματισμό του μύκητα. Προστατέψτε το φιλόδενδρο σας από μόλυνση.

Τύποι σήψης της ρίζας στα φιλόδεντρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σήψης των ριζών. Και κάθε είδος πρέπει να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί. Ας δούμε αυτούς τους τύπους σήψης και ας μιλήσουμε για το πώς να το διαφοροποιήσουμε:

ερυσίβη

Η όψιμη μάστιγα προκαλείται από έναν τύπο φυτόφθορα που προκαλείται από υπερβολικό πότισμα.

Αν και τα φιλόδεντρα είναι απίθανο να υποφέρουν από αυτό το είδος σήψης των ριζών Αλλά μπορούν να το πιάσουν από μολυσμένα φυτά. Απολύμανση εργαλείων και «απομόνωση» φυτών με σήψη ριζών ή άλλες μυκητιασικές λοιμώξεις Είναι πολύ σημαντικό

Crabarium

Το Fusarium είναι ένας μύκητας που εισέρχεται στο φυτικό σύστημα μέσω πληγών στις ρίζες. Η μόλυνση εξαπλώνεται κατά μήκος των μίσχων και επηρεάζει τα φύλλα, προκαλώντας καφέ κηλίδες στα φύλλα.

Το Fusarium είναι ένας απλός τύπος σήψης των ριζών εάν το κολλήσετε νωρίς και κόψετε μολυσμένες και τραυματισμένες ρίζες.

Σαπίδα ρίζας φιλόδενδρου

γκρίζα σήψη

Η γκρίζα σήψη εμφανίζεται εποχιακά και είναι πιο συχνή το χειμώνα. Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας για ανάπτυξη μυκήτων για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τα πιάσετε νωρίς. και απομονώστε τα φυτά σας πριν εξαπλωθούν.

βακτήρια σε αποσύνθεση

Η βακτηριακή σήψη των ριζών είναι μια άλλη μολυσματική ασθένεια που μπορούν να μεταδώσουν οι ιδιοκτήτες φυτών μέσω εργαλείων κήπου. Τα έντομα μπορούν επίσης να εξαπλώσουν αυτόν τον τύπο σήψης. Εάν το φιλόδενδρο σας επηρεάζεται από αυτό Δεν έχεις τύχη γιατί δεν υπάρχει θεραπεία.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να το ξεφορτωθείτε αμέσως και να αποτρέψετε την εξάπλωση της ασθένειας στα άλλα φυτά σας.

Συμβουλές φροντίδας Philodendron

Η σήψη των ριζών μπορεί να είναι μια σοβαρή ασθένεια για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Η σήψη των ριζών μπορεί να αποφευχθεί με λίγο χρόνο και προσοχή στη θεραπεία.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε καλύτερα το φιλόδενδρο σας για να διατηρείται η καλύτερη εμφάνιση.

παρέχουν έμμεσο φωτισμό

για τη διατήρηση της σωστής ανάπτυξης Το φιλόδενδρο χρειάζεται μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Τα φιλόδενδρα μπορεί να αρέσει το φως. Χρειάζονται όμως έμμεσο ηλιακό φως για να επιβιώσουν. Ένα υπερεκτεθειμένο φιλόδενδρο μπορεί να καεί και να εμφανίσει τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • ανοιχτοκίτρινα φύλλα
 • τραγανές καφέ κηλίδες στα φύλλα
 • καχεκτική ανάπτυξη

Από την άλλη πλευρά, τα κακώς φωτισμένα φιλόδεντρα μπορεί να εμφανίσουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • μεγαλώνουν αργά
 • μύκητας ρίζας
 • ευπαθή στη σήψη των ριζών

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναζητάτε μια κατάλληλη τοποθέτηση για ένα φιλόδεντρο στο σπίτι σας είναι η θέση του φιλόδεντρου. Η απόσταση που θα είναι πολύ κοντά σε πηγές θερμότητας και μαύρα στίγματα. Η αποφυγή αυτών των κηλίδων θα μειώσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε σήψη της ρίζας του φιλόδενδρου.

Η ποσότητα φωτός που μπορείτε να δώσετε στο philodendron σας θα επηρεάσει άμεσα την ποσότητα νερού που χρειάζεστε.

Σαπίδα ρίζας φιλόδενδρου

Διατηρήστε το χώμα του φιλόδεντρου υγρό.

Το πότισμα του φιλόδενδρου σας είναι ένα σημαντικό μέρος για να το κρατήσετε ζωντανό. Ωστόσο, η άρδευση είναι εύκολο να χαλάσει.

Αν και οι περισσότεροι λιανοπωλητές και οδηγοί θα παρέχουν συστάσεις όπως «μέτριο» ή «ελαφρύ» πότισμα για το φυτό σας, Ο προσδιορισμός της ακριβούς ποσότητας νερού μπορεί να είναι δύσκολος. Τι σημαίνει αυτό για το φιλόδενδρο σας; Ας μιλήσουμε για αυτό.

Πώς ξέρετε ότι το φιλόδενδρο σας είναι κάτω από το νερό;

Το philodendron σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο νερό εάν τα φύλλα είναι ξηρά, κίτρινα ή κουλουριασμένα γύρω από τις άκρες. Ένα άλλο σημάδι είναι το υπερβολικά ξηρό ή ραγισμένο έδαφος.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε πότε θα ποτίσετε είναι με ένα δοκιμαστικό δάχτυλο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εισάγοντας το δάχτυλό σας σε αυτό. 2-3 ίντσες (5-7 εκ.) στο έδαφος.Εάν η βρωμιά κολλήσει στα δάχτυλα Εάν δεν κολλήσει τίποτα σε αυτό και η βρωμιά είναι στεγνή, ωστόσο, είναι υγρή. Είναι ώρα ποτίσματος!

Συχνότητα ποτίσματος για φιλόδεντρα

Εάν είστε νέος στο να μεγαλώνετε φιλόδεντρα. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για το πότισμα του φιλόδεντρου και την καθιέρωση του προγράμματός σας.

Τι έπαθε το φιλόδενδρο μου; Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω;
φυτεύτηκαν πρόσφατα σπορόφυτα κάθε πέντε μέρες
σπορόφυτα τεσσάρων εβδομάδων εβδομαδιαίος
Φυτέψτε έως 2 χρόνια. κάθε δυο εβδομάδες
Φυτά μεγαλύτερα των δύο ετών κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες
Τους καλοκαιρινούς μήνες ζουν σε ζεστές περιοχές. Κάθε έξι έως οκτώ ημέρες (αν και αυτό προορίζεται για θερμότερα κλίματα σε μέρη όπως η Αριζόνα, το Τέξας και το Νέο Μεξικό).
χειμερινούς μήνες κάθε τέσσερις εβδομάδες Αλλά ελέγξτε την υγρασία του εδάφους πριν το κάνετε.
μετά την επανεκκίνηση Αποφύγετε το πότισμα την πρώτη εβδομάδα. Αντίθετα, ποτίστε κάθε δεύτερη εβδομάδα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Μια δοκιμή για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε νερό του φιλόδενδρου.

Εάν δεν είστε σίγουροι αν δίνετε στο philodendron τη σωστή ποσότητα νερού, Υπάρχουν δύο τύποι εξετάσεων που μπορείτε να κάνετε.

 • δοκιμή υγρασίας – Μπορείτε να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους του φιλόδεντρου με το δάχτυλό σας. (όπως περιγράφεται παραπάνω) ή με εδαφομετρητή Αν ψάχνετε για εδαφομετρητή για να παρακολουθείτε την περιεκτικότητα σε νερό των φυτών στην αυλή σας, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτόν τον μετρητή υγρασίας φυτών Yimusen. Αυτό το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και δεν απαιτεί μπαταρίες.
 • ελέγξτε το βάρος – ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας Μπορείτε να πάρετε ένα δοχείο με φιλόδενδρο για να ελέγξετε το βάρος. αν είναι σημαντικά βαρύτερο Μπορείτε να υποθέσετε ότι υπάρχει διαφορά στην περιεκτικότητα σε νερό. Συνιστώ να αποφύγετε να ποτίζετε το φιλόδενδρο σας εάν είναι βαρύ.

Αποθηκεύστε το philodendron σε θερμοκρασία δωματίου.

Η διατήρηση του φιλόδεντρου σε δροσερό μέρος θα επηρεάσει την ικανότητά του να απορροφά νερό. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ποτίζετε τα φυτά σας όσο νομίζετε.

Η χαμηλή θερμοκρασία επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό του φιλόδενδρου. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η κατανάλωση νερού.

Οι ιδιοκτήτες φυτών πρέπει να το λάβουν υπόψη εάν ζουν σε ψυχρό κλίμα. Ακόμα κι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες για το πότισμα των φυτών. Μπορείτε να ποτίσετε το φιλόδενδρο. που αυξάνει την πιθανότητα σήψης της ρίζας.

πρόβλημα θερμοκρασίας πόσιμου νερού

Τα φιλόδεντρα είναι ευαίσθητα στο κρύο νερό. Και οι αλλαγές στη θερμοκρασία του νερού μπορούν να βλάψουν το ριζικό σύστημα του φυτού σας, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να προστατέψετε τα φυτά σας.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσουν οι ιδιοκτήτες φυτών εσωτερικού χώρου είναι τι είδους νερό θα παρέχουν στα φυτά εσωτερικού χώρου. Για όσους επιθυμούν να παρέχουν νερό στο φιλόδενδρο Αφήστε να σταθεί στον ήλιο για 24 ώρες.Το αεριζόμενο νερό της βρύσης επιτρέπει τη διάχυση του φθορίου και του χλωρίου.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το φιλόδενδρο σας είναι να του δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό της βροχής. Αυτό μπορεί να γίνει με την εύρεση ενός δοχείου για τη συλλογή του νερού της βροχής.

Όποιος ψάχνει για δεξαμενή βρόχινου νερού Παρουσιάζουμε το φορητό βαρέλι βροχής Αυτή η δεξαμενή έχει αρκετό βρόχινο νερό για τον κήπο σας. Και να έχετε ένα κάλυμμα για να αποτρέψετε τα παράσιτα όπως τα κουνούπια να εισβάλουν στον κήπο σας.

Αποχέτευση-απορροή

Το φιλόδενδρο σας χρειάζεται επαρκή αποστράγγιση για να αποτρέψει τη συσσώρευση υγρασίας γύρω από τις ρίζες.Η ακατάλληλη αποστράγγιση είναι μία από τις κύριες αιτίες σήψης των ριζών στα φιλόδενδρα. Επομένως, η επαρκής αποστράγγιση είναι απαραίτητη.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε αποστράγγιση εδάφους στα φυτά εσωτερικού χώρου σας:

 • Βεβαιωθείτε ότι ο κάδος που χρησιμοποιείτε έχει αρκετές οπές αποστράγγισης.
 • Τοποθετήστε φυτά με ανεπαρκή αποστράγγιση σε δίσκους και δοχεία με τρύπες.
 • Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα χώματος περλίτη και άμμου για το φιλόδενδρο σας.
 • Επιλέξτε μια κεραμική ή χωρίς γυάλινη γλάστρα για να αυξήσετε τον αερισμό.

Άλλα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη

 • υγρασία – Τα φιλόδενδρα αρέσουν στα υγρά περιβάλλοντα Σύμφωνα με το Houseplants UK, η τοποθέτηση του φιλόδενδρου σας σε βρεγμένο βράχο θα δημιουργήσει περισσότερη υγρασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν μικρό υγραντήρα για να αυξήσετε την υγρασία γύρω από τα φυτά σας.
 • ιδέα – Το πόσο συχνά χρειάζεται να γονιμοποιήσετε το φιλόδεντρο εξαρτάται από την εποχή. Το καλοκαίρι θα πρέπει να γονιμοποιείτε το φυτό μία φορά το μήνα.Το χειμώνα γονιμοποιείτε το φιλόδενδρο κάθε έξι μήνες.

Αν ψάχνετε για ένα καλό λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου όπως τα φιλόδεντρα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή τη φυτική τροφή philodendron. Αυτό το προϊόν είναι κατάλληλο για φιλόδεντρα, ποτό και άλλα αναρριχητικά φυτά.

Επιπλέον, είναι η ίδια ποιότητα με τα καλύτερα λιπάσματα εσωτερικού χώρου σε ένα κλάσμα της τιμής.

FAQ

Μπορεί ένα φιλόδενδρο να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους;

Τα φιλόδεντρα μπορούν να αναπτυχθούν σε εξωτερικούς χώρους σε παράκτιες και τροπικές περιοχές των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, αν υποφέρετε από έναν κρύο χειμώνα Κρατήστε τα φυτά σε εσωτερικούς χώρους ή μετακινήστε τα μέσα το φθινόπωρο. Τα φιλόδεντρα αναπτύσσονται σε ζεστές, υγρές συνθήκες και προτιμούν τον πλήρη ήλιο.

Μπορώ να καλλιεργήσω φιλόδενδρο σε νερό;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε φιλόδεντρα στο νερό. Και μπορούν να ζήσουν στο νερό για το υπόλοιπο της ζωής τους.Ποικιλίες όπως το σκληρόφυλλο φιλόδεντρο και το βελούδινο κλήμα είναι δημοφιλείς για καλλιέργεια στο νερό. Τα νέα φυτά πρέπει να αλλάξουν το νερό τους νωρίς. για να διασφαλιστεί ότι θα αναπτυχθούν νέες ρίζες

συμπέρασμα

Η σήψη των ριζών είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα φιλόδεντρα. Αλλά αν φροντίζετε σωστά το φυτό σας και προσέχετε για σημάδια μόλυνσης, είναι εντάξει. Μπορείτε να τα προλάβετε και να τα εξαλείψετε.

Ωστόσο, μερικές φορές η σήψη των ριζών είναι πολύ σοβαρή για να σώσει το φυτό σας. Και τώρα είναι η ώρα να πολλαπλασιάσετε ή να απορρίψετε το φιλόδενδρο για να αποτρέψετε την εξάπλωση της μόλυνσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *