Ultimate Guide: How to Care For String of Dolphins

สายปลาโลมาในถัง

Χορδή δελφινιού, κοινώς γνωστό ως φυτό δελφινιού. Είναι ένα μοναδικό φυτό χορδών που θυμίζει ομάδα άλμα δελφινιών. Τα σαρκώδη φύλλα, που μοιάζουν με δελφίνια, είναι ημιδιαφανή σε χαμηλό φωτισμό.

Τα πέταλα σχηματίζουν όμορφες συστάδες λεπτών λουλουδιών με μια νότα κανέλας. Στην άγρια ​​φύση, αυτά τα αμπέλια μπορούν να μεγαλώσουν έως και 3 πόδια σε μήκος όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους. Τα οπωροφόρα δέντρα θα πέσουν με πράσινο. Αυτό το σπάνιο είδος δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Αλλά είναι εύκολο να είσαι ευτυχισμένος. Διαβάστε παρακάτω για τα βασικά για τη φροντίδα των φυτών δελφινιών.

ανάπτυξη και συντήρηση

γενικά Τα παχύφυτα είναι φυτά χαμηλής συντήρησης. συμπεριλαμβανομένων των φυτών δελφινιών για να ευδοκιμήσουν τα δελφίνια Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

διαδικασία φύτευσης

Το να διατηρείτε τα φυτά σας φρέσκα μπορεί να είναι δύσκολο. Όταν φυτεύετε έναν σπόρο δελφινιού Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα φυτρώσει. Μερικά σπορόφυτα δεν έχουν σχήμα δελφινιού. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να φυτεύουν μοσχεύματα ή φυτά.

Για να φυτέψετε σπόρους:

 1. Τα τοποθετούμε σε ένα δοχείο με μεγάλη κατσαρόλα.
 2. Καλύψτε το δοχείο και αφήστε ένα κενό για αερισμό.
 3. Ποτίστε τακτικά τους σπόρους σας και περιμένετε να φυτρώσουν τα σπορόφυτα.
 4. Μετά το φύτρωμα, μεταφέρουμε τα σπορόφυτα σε μεγαλύτερο δοχείο.

Απαιτήσεις οπτικών

Τα δελφίνια χρειάζονται πολύ έμμεσο ηλιακό φως. Αλλά μπορεί να ανεχθεί χαμηλό φωτισμό λόγω των πτυσσόμενων παραθύρων. Συνιστούμε να τοποθετήσετε τη γλάστρα κοντά σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο με νότιο προσανατολισμό. Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας έχει τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός κάθε πρωί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητές πηγές φωτός για να παρέχετε επιπλέον φως κατά τις ώρες χαμηλού φωτισμού, όπως το χειμώνα. Οι σκιερές τοποθεσίες αυξάνουν τον κίνδυνο σήψης των ριζών λόγω ανεπαρκούς φωτός.

Πόσο νερό χρειάζονται οι χορδές των δελφινιών;

Τα σχοινοδέλφινα έχουν σαρκώδη φύλλα που μπορούν να διατηρήσουν το νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Επομένως, δεν χρειάζονται τακτικό πότισμα, αλλά τα είδη δελφινιών απαιτούν λίγο περισσότερο πότισμα.

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο εμποτισμού και στεγνώματος. Μουλιάστε το φυτό μέχρι να στραγγίσει το νερό από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας. Περιμένετε να στεγνώσει το χώμα πριν ποτίσετε ξανά για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών. Ποτίστε μία φορά την εβδομάδα από την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου κατά την ανάπτυξη. Λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια των πιο δροσερών χειμώνων και φθινοπώρου.

Κάτω από το νερό, μοιάζουν με ξερά και επίπεδα φύλλα. Ενώ υπάρχουν κάποιες κίτρινες κάρτες

Περισσότερο από αρκετό νερό Προσαρμόστε το πρόγραμμα ποτίσματος στις ανάγκες του φυτού με βάση τις συγκεκριμένες συνθήκες του χώρου.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα δελφίνια τα πάνε καλά σε συνθήκες σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας. Τα σχοινιά δελφινιών μπορούν να αντέξουν σε χαμηλές θερμοκρασίες έως και τέσσερις βαθμούς Κελσίου το χειμώνα. Σε αντίθεση με άλλα σαρκοφάγα Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σκοτώσουν το φυτό. Είναι ένα εύθραυστο παχύφυτο και δεν αντέχει τον παγετό. κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Συνιστούμε θερμοκρασία 72 βαθμών Φαρενάιτ.

χώμα και αποστράγγιση

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με οπές αποστράγγισης. Το σχοινί του δελφινιού μπορεί να σαπίσει εάν το νερό ξεχειλίσει. Προτείνουμε γλάστρες από τερακότα γιατί είναι πορώδεις και διαπερατές από τον αέρα και την υγρασία. Το καλύτερο έδαφος/θρεπτικό μέσο για τα φυτά δελφινιών είναι καλά στραγγιζόμενο.

Οι γλάστρες από τερακότα είναι πορώδεις και επιτρέπουν στον αέρα και την υγρασία να διαπεράσει.

Υπάρχει ένα μείγμα εμπορικού εδάφους. Μπορείτε όμως να φέρετε τα δικά σας ζουμερά υλικά. Σκεφτείτε ένα μίγμα εδάφους που έχει εξαιρετική αποστράγγιση και καλά ισορροπημένο pH. Για να δημιουργήσετε το μέσο, ​​ανακατέψτε δύο μέρη χώμα γλάστρας, ένα μέρος περλίτη και ένα μέρος άμμο.

κλάδεμα για καλύτερη ανάπτυξη

Κόψτε τα νεκρά φύλλα ή τα υπολείμματα φυτών για να ενθαρρύνετε την καλύτερη ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας για να αποφύγετε ασθένειες.Κόψτε τα καθαρά, καθώς η υπερβολική ζημιά θα επιβραδύνει την ανάπτυξη και θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία του φυτού σας. Μην κόβετε τον μολυσμένο ιστό γιατί αυτό μπορεί να μεταδώσει μικρόβια.

λίπασμα

Δώστε λίγη τροφή για δελφίνια στις αρχές της άνοιξης όταν τα φυτά μεγαλώνουν για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη και την ανθοφορία των φυτών. Εάν γονιμοποιήσετε πολύ τα φυτά σας Τα φύλλα είναι παραμορφωμένα δελφίνια. Συνιστώνται βιολογικά λιπάσματα όπως το vermicompost Περιορίστε τα γεύματά σας σε μία ή δύο φορές το χρόνο.

φυτέψτε και ξαναφυτέψτε

Μερικά φυτά δελφινιών αναπτύσσονται αργά και δεν χρειάζεται να μετακινούνται τόσο συχνά.Ωστόσο, η αναφύτευση θα δημιουργήσει περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της μόλυνσης από τις ρίζες.

Γεμίστε το δοχείο για αυτό το παχύφυτο κάθε λίγα χρόνια, προσθέτοντας μερικές ίντσες στο μέγεθος του δοχείου, περίπου 1-2 ίντσες.

Κρεμαστή γραμμή δελφινιών.
Είναι εντάξει για το φυτό να δένει λίγο τις ρίζες καθώς αυτό θα ενθαρρύνει την ανθοφορία.

στην αρχή Θα χρειαστείτε νερό, γάντια, μια νέα, ελαφρώς μεγαλύτερη κατσαρόλα. και ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. Αναπαράγετε τα φυτά σας με αυτά τα απλά βήματα:

 • Αφαιρέστε απαλά το φυτό δελφινιού από την αρχική του γλάστρα. Κάνετε αυτό γείροντας την κατσαρόλα και χτυπώντας απαλά τη βάση και τα πλαϊνά.
 • Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να χαλαρώσετε τις ρίζες. Αν οι ρίζες είναι πολύ χοντρές Στύψτε λίγο από τη ρίζα.
 • Τοποθετήστε το νέο σας δοχείο. Ξεκινήστε με ένα πλέγμα στη βάση για καλύτερη αποστράγγιση και γεμίστε το επόμενο στρώμα με μείγμα χώματος.
 • Μετακινήστε τη ρίζα σας σε μια νέα γλάστρα και προσθέστε χώμα γύρω από τις άκρες.
 • Ανακινήστε τη γλάστρα ώστε το υλικό φύτευσης να γεμίσει το χώρο μεταξύ των ριζών και του εδάφους.

Ποτίστε το χώμα πριν από τη φύτευση για να αποφύγετε την πρόσκρουση του φυτού. Πότε να φυτέψετε φυτά δελφινιών Ψάξτε για σημάδια φθοράς. Εάν εμφανιστεί σήψη, κόψτε τις ρίζες. Το κλάδεμα μειώνει την πιθανότητα εξάπλωσης ασθενειών και προάγει την ανάπτυξη.

προπαγάνδα

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα δελφίνια σας από μοσχεύματα μίσχων. στην αρχή Επιλέξτε ένα στιβαρό στέλεχος με τουλάχιστον 2-3 κόμβους για την καλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Ένας κόμβος είναι όπου εμφανίζεται μια νέα ρίζα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κουζίνας ή ψαλίδι, απαλά κόψτε το κάτω μέρος του φύλλου Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα για να εκτεθούν τα γυμνά στελέχη και αφήστε τα να στεγνώσουν για μερικές ημέρες. Εάν φυτέψετε τους μίσχους σε νερό Τραβήξτε τα φύλλα από το κάτω μέρος για να αποφύγετε τη σήψη.

Τα κλαδιά του φυτού κόβονται.
Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα δελφίνια σας από μοσχεύματα μίσχων.

Όταν το άκρο κοπής έχει σκληρύνει στο έδαφος και στο νερό Τοποθετήστε το φυτό σε μια περιοχή όπου υπάρχει άφθονο φως και σταδιακά προσαρμόστε το φως τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ποτίστε ξανά την περιοχή κοπής αφού βεβαιωθείτε ότι το φυτόχωμα είναι σχετικά στεγνό. Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται ρίζες Συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερο νερό και μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει τελείως.

Πώς να κάνετε τα δελφίνια να ανθίσουν

Οι ώριμοι λοβοί παράγουν συστάδες λευκών λουλουδιών από την άνοιξη έως τις αρχές του καλοκαιριού. Η ποιότητα των λουλουδιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φροντίδα που δώσατε στο φυτό κατά την προηγούμενη περίοδο αδράνειας. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τα λουλούδια να ανθίσουν δοκιμάζοντας αυτές τις απλές συμβουλές:

λουλούδια που μόλις άνθισαν
Η ποιότητα των λουλουδιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φροντίδα που δώσατε στο φυτό κατά την προηγούμενη περίοδο αδράνειας.
 • Χαμηλώστε τις θερμοκρασίες στους 59 βαθμούς Φαρενάιτ στα τέλη του φθινοπώρου έως τις αρχές της άνοιξης.
 • Ποτίστε το δελφίνι σας μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό.
 • Δώστε στο φυτό σας 2-3 ώρες απευθείας ηλιακό φως από τα τέλη του φθινοπώρου έως τις αρχές της άνοιξης για καλό λήθαργο.
 • Δώστε στο φυτό σας λίγο ριζικό δέσιμο.

παράσιτα και ασθένειες

Τα πιο προβληματικά έντομα για τσιμπήματα δελφινιών είναι τα ακάρεα της αράχνης και τα αλευροφόρα. Οι λοιμώξεις μπορούν να ελεγχθούν με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Αντιμετωπίστε αμέσως οποιαδήποτε μόλυνση.

Τα ακάρεα αράχνης υφαίνουν κάτω από τα φύλλα. Οι αλευρώδεις κοριοί μοιάζουν με λευκό βαμβάκι. Το έλαιο neem είναι αποτελεσματικό κατά των ακάρεων της αράχνης. Δυνατό άρωμα, απωθεί τα έντομα και είναι ασφαλές στη χρήση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το ψεκάσετε με κρύο νερό. στην εξάλειψη των αλευροφόρων Τρίψτε τα φύλλα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα. για την πανδημία Ψεκάστε τα φυτά με 70% αλκοόλη ή διάλυμα ισοπροπυλίου.

γυναίκα που αγγίζει τα φύλλα φυτών
Τα ακάρεα αράχνης υφαίνουν κάτω από τα φύλλα. Οι αλευρώδεις κοριοί μοιάζουν με λευκό βαμβάκι.

Οι ασθένειες των φυτών των δελφινιών είναι συχνά ένα μυκητιακό πρόβλημα που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα. για να αποφύγετε αυτές τις ασθένειες Το νερό πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμών. Χρησιμοποιήστε ένα μέσο που στραγγίζει καλά. και φυτεύονται σε γλάστρες με τρύπες αποστράγγισης για την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού.

Γιατί το δελφίνι μου συνεχίζει να πεθαίνει;

Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους τα δελφίνια μπορούν να πεθάνουν:

 1. Χρησιμοποιείτε ένα μη πορώδες, κακώς στραγγιζόμενο μίγμα εδάφους.
 2. εισβολή εντόμων
 3. Ποτίζεις πολύ τα φυτά σου. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών
 4. Δεν δίνετε στο φυτό αρκετό νερό και το φυτό θα αφυδατωθεί.
 5. Χρησιμοποιείτε μια κατσαρόλα που είναι πολύ μεγάλη. που θα προκαλέσει υπερχείλιση του νερού

Είναι τα σμήνη των δελφινιών τοξικά για τα κατοικίδια;

Δυστυχώς, τα δελφίνια είναι δηλητηριώδη για τους γούνινους φίλους σας. Φυλάξτε το φυτό μακριά από παιδιά, καθώς ενέχει μικρό κίνδυνο για τον άνθρωπο. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, έμετο, ερεθισμό του δέρματος. και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις ηπατική ανεπάρκεια

Γιατί η λεπίδα του δελφινιού μου φαίνεται επίπεδη;

Το φυτό σας δεν παίρνει αρκετό φως και τα φύλλα σας είναι επίπεδα. Μετακινήστε το φυτό σε φωτεινό σημείο.

συμπέρασμα

Μόλις πάρετε αυτά τα σπάνια παχύφυτα. Δεν θα γυρίσεις ποτέ πίσω. Τα βασικά που κοινοποιούνται εδώ είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν. με αγάπη και φροντίδα Αυτά τα γλυκά μπορούν να βελτιώσουν τον χώρο διαβίωσής σας.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *