Ultimate Guided: Πώς να φροντίσετε την Crassula Ovata;

ไม้กระถาง

ο Γκράσουλα ΟβάταΓνωστό και ως φυτό νεφρίτη, είναι ένα μικρό παχύφυτο που μεγαλώνει σε ύψος 3 πόδια και πλάτος 2 πόδια. Η φροντίδα του φυτού του νεφρίτη δεν απαιτεί μια περιουσία. Χρειάζονται δουλειά και προσοχή για να τα κρατήσουν ζωντανά και ενδιαφέροντα.

σολ Γκράσουλα Οβάτα Το καλά συντηρημένο είναι πολύ ελκυστικό. Ειδικά αν τα βάλετε σε ένα όμορφο δοχείο στον κήπο ή την αυλή σας. Ας δούμε πώς να καλλιεργήσουμε, να διατηρήσουμε και να ταξινομήσουμε διαφορετικές ποικιλίες. Γκράσουλα φυτό.

φυτό Γκράσουλα Οβάτα

Ψάχνετε να φυτέψετε; Γκράσουλα Οβάτα Για πρώτη φορά? Εδώ είναι μερικά πράγματα για να εξασφαλίσετε ένα υγιές φυτό νεφρίτη.

Επιλέξτε ένα φαρδύ, στιβαρό δοχείο μεσαίου βάθους, καθώς ο νεφρίτης βαραίνει και πέφτει.

Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει μυκητιακές ασθένειες όπως η σήψη των φύλλων και η σήψη των ριζών. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής αποστράγγιση. Η αναλογία 2:1 μείγματος γλάστρας προς περλίτη είναι ιδανική.Ή χρησιμοποιήστε ένα προκατασκευασμένο μείγμα κάκτων ή παχύφυτων.

Το πολύ γρήγορο πότισμα του φυτού νεφρίτη μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Είναι σημαντικό να περιμένετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το πότισμα μετά τη φύτευση. για να κατακαθίσουν οι ρίζες και να ανακάμψουν από τυχόν ζημιές

Συμβουλή: Θάψτε το φυτό νεφρίτη σας σε ένα μικρό δοχείο και περιορίστε το πότισμα για να ενθαρρύνετε την ανθοφορία.Το χειμώνα, οι ψυχρότερες θερμοκρασίες ενθαρρύνουν την ανθοφορία.

Καλλιεργήστε φυτά νεφρίτη από μίσχους ή φύλλα.

Γκράσουλα Οβάτα Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί από τους μίσχους ή τα φύλλα του. Αν μεγαλώσει σε εξωτερικό χώρο και πέσουν τα φύλλα Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν νέα φυτά από αυτό.

Τα φυτά του νεφρίτη βαραίνουν και πέφτουν.

Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά νεφρίτη από φύλλα ή μίσχους:

 1. Κόψτε τους μίσχους ή τα φύλλα από καλά εδραιωμένα φυτά. Ένα καλό κόψιμο στελέχους πρέπει να έχει μήκος 2-3 ίντσες και να έχει τουλάχιστον δύο ζεύγη φύλλων.

  Αφήστε τους μίσχους ή τα φύλλα να καθίσουν σε ζεστό μέρος για αρκετές ημέρες, περίπου τέσσερις ημέρες. Η περιοχή κοπής παράγει κάλους, οι οποίοι εμποδίζουν τη σήψη και προάγουν τη ριζοβολία.

 2. Πάρτε την κατσαρόλα σας και ένα καλό μείγμα γλάστρας. Το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό, όχι υγρό, για να αποφευχθεί η σήψη των φύλλων ή του στελέχους.
 3. Τοποθετήστε τα φύλλα στο χώμα. Καλύψτε το κομμάτι με λίγο χώμα. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πολύ χώμα. Για να κόψετε το στέλεχος όρθιο στο χώμα, αν δεν πηδήξει, χρησιμοποιήστε ένα βράχο ή οδοντογλυφίδα για να το στηρίξετε.
 4. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος με έμμεσο φως. μην ρίχνετε λάδι.
 5. Μετά από λίγες μέρες, τα φύλλα ή τα κλαδιά θα αρχίσουν να ριζώνουν. μετά από μια εβδομάδα Μπορείτε να τρυπήσετε ή να τραβήξετε ελαφρά το φυτό για να δείτε αν ριζώνει. υποθέτοντας ότι όχι Περιμένετε λίγα λεπτά πριν κάνετε αργά τη δοκιμή κάθε λίγες μέρες.
 6. όταν το φυτό έχει γερές ρίζες Ποτίστε προσεκτικά και απαλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γαλοπούλα και να ποτίσετε καλά χωρίς να ενοχλήσετε πολύ τις ρίζες.

  Βεβαιωθείτε ότι το ανώτερο στρώμα του εδάφους δεν είναι απλώς υγρό. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλετε να ενθαρρύνετε τις ρίζες του νέου νεφρίτη να αναπτυχθούν προς τα κάτω για να πάρουν περισσότερο νερό από ό,τι στην επιφάνεια.

 7. Αφήστε το έδαφος να στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος και μην εκθέτετε το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες.

μέθοδος συντήρησης Γκράσουλα Οβάτα

Τώρα ας μάθουμε πώς να φροντίζετε το φυτό νεφρίτη σας και να το περνάτε από γενιά σε γενιά. Ο φωτισμός, ο τύπος του εδάφους και η άρδευση είναι μερικοί συνήθεις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Διαβάστε προσεκτικά κάθε παράγοντα λεπτομερώς.

φως

Τα φυτά νεφρίτη χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα. Το δενδρύλλιο πρέπει να δέχεται έμμεσο ηλιακό φως. Τα ώριμα φυτά νεφρίτη ανέχονται το άμεσο ηλιακό φως.

δέντρο κοντά στο παράθυρο
Το δενδρύλλιο πρέπει να βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως.

Ένα φυτό νεφρίτη μπορεί να γίνει ποδαράκι και να έχει χοντρή κορυφή εάν φυτευτεί σε χαμηλό φωτισμό. Αυτή η κατάσταση μπορεί να τα βλάψει εάν πέσουν ή δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν τα κλαδιά τους!

νερό

Το σωστό πότισμα των φυτών νεφρίτη είναι σημαντικό! Το πιο κοινό πρόβλημα που έχουν οι άνθρωποι με τον νεφρίτη είναι το ακατάλληλο πότισμα.

 • κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού: Καθώς τα αναπτυσσόμενα φυτά χρειάζονται περισσότερο νερό από άλλες εποχές του χρόνου, περιμένετε να στεγνώσει το έδαφος πριν τα ποτίσετε ξανά. Αυτό διασφαλίζει ότι υπάρχει επαρκής υγρασία σε όλο το έδαφος. Δεν είναι μόνο η επιφάνεια. Ως εκ τούτου, μπορείτε να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά το μήνα – όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα στεγνώνει το έδαφος.
 • το φθινόπωρο και το χειμώναΚατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φυτό μπορεί να αιωρείται ή να αναπτύσσεται αργά. Μπορεί να μην λειτουργεί. Σε αυτό το διάστημα χρειάζεται λιγότερο νερό. Ποτίζετε λιγότερο συχνά το καλοκαίρι και την άνοιξη. Τα ώριμα φυτά νεφρίτη πρέπει να ποτίζονται μόνο μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
πότισμα ανά φυτό
Όταν ποτίζετε, προσπαθήστε να αποφύγετε το πιτσίλισμα νερού στα φύλλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των φύλλων σε υγρές ατμόσφαιρες.

Όταν ποτίζετε, προσπαθήστε να αποφύγετε το πιτσίλισμα νερού στα φύλλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των φύλλων σε υγρές ατμόσφαιρες.

Το νερό με πολύ αλάτι μπορεί να κάψει ή να σκοτώσει τον νεφρίτη. Εάν η παροχή νερού είναι κακή Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή απεσταγμένο νερό.

Εάν τα φύλλα του φυτού αρχίσουν να μαραίνονται, μαραίνονται ή έχουν καφέ κηλίδες δείχνει την ανάγκη για περισσότερο νερό ένας άλλος τρόποςΕάν το φυτό πάρει πολύ νερό, τα φύλλα γίνονται λεπτά και υδατωμένα.

γη

Τα φυτά Crassula ευδοκιμούν σε μίγματα αμμώδους και βραχώδους εδάφους. τα οποία είναι φτιαγμένα ειδικά για παχύφυτα και απαιτούν καλά στραγγιζόμενα εδάφη Προτιμά ουδέτερο, ελαφρώς όξινο έδαφος, αλλά το υψηλό pH δεν είναι επιβλαβές για το φυτό. Οι ρίζες Crassula σαπίζουν εύκολα σε ελώδη, υγρό έδαφος λόγω της ευαισθησίας τους.

φυτικά προϊόντα
Αναπτύσσεται σε αμμώδη και βραχώδη εδάφη φτιαγμένα ειδικά για παχύφυτα. και χρειάζεται χώμα που να στραγγίζει καλά.

θερμοκρασία

Τα φυτά νεφρίτη ευδοκιμούν. Θερμοκρασία δωματίου 65° έως 75° F, Αλλά προτιμούν τις δροσερές νύχτες, έως και 55°F το χειμώνα.

Θυμηθείτε ότι ο νεφρίτης δεν είναι ανθεκτικός στον παγετό. Αν λοιπόν το κρατήσεις έξω το καλοκαίρι Φέρτε τον νεφρίτη πίσω στο εσωτερικό του αργά το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 50°F.

Όταν φροντίζετε ένα φυτό νεφρίτη το χειμώνα Μετακινήστε τον νεφρίτη έξω από ένα πιο δροσερό παράθυρο και ένα άνετο δωμάτιο. Τα φυτά νεφρίτη ρίχνουν φύλλα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

διατηρούμαι σε φόρμα

Το κλάδεμα είναι πολύ ανθεκτικό. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό στις αρχές της άνοιξης. Ξεκινήστε κόβοντας τυχόν κατεστραμμένα ή άρρωστα κλαδιά. Οραματιστείτε την εμφάνιση που θέλετε για το δέντρο σας. Στη συνέχεια κόψτε το λεπτό και καθαρίστε πάνω από το σημείο διακλάδωσης ή την άκρη μέχρι να φτάσει περίπου το 1/3 του ύψους του.

όταν κόβεις το άκρο Δύο νέα κλαδιά θα αναπτυχθούν από αυτό το σημείο. Επομένως, θα πρέπει να κόψετε εκεί που θέλετε να δείτε περισσότερη πληρότητα.

προσθέστε κομπόστ

Τα φυτά νεφρίτη δεν χρειάζονται πολλά θρεπτικά συστατικά. Επομένως, τρέφετε με φειδώ. Αρκεί ένα αραιωμένο μείγμα υγρού λιπάσματος εσωτερικού χώρου ή κομπόστ για παχύφυτα και κάκτους. Θα πρέπει επίσης να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης του λιπάσματος στη συσκευασία.

επανεκκίνηση

σε μικρές γλάστρες Το δέντρο νεφρίτη δεν πειράζει να δένει τις ρίζες. Μία θεραπεία ρίζας Γκράσουλα Οβάτα Μικρό και εύκολο στο χειρισμό

Φυτεύστε νεαρά παχύφυτα νεφρίτη κάθε 2 έως 3 χρόνια εάν είναι κατάφυτα στην τρέχουσα δεξαμενή. Η αναφύτευση κάθε 4 έως 5 χρόνια είναι καλή για μεγαλύτερα φυτά νεφρίτη ή απαραίτητη για κατάφυτα φυτά νεφρίτη.

τροποποιημένα φυτά
Κλαδεύετε τον νεαρό νεφρίτη κάθε 2 έως 3 χρόνια για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη.

Οι αρχές της άνοιξης είναι η καλύτερη εποχή για φύτευση, όπως και η καλλιεργητική περίοδος. Περιμένετε μια ή δύο εβδομάδες μετά την επαναφύτευση πριν ποτίσετε το φυτό.

ασθένειες και παράσιτα

Παρόλο που τα παράσιτα και οι ασθένειες διαφέρουν από είδος σε είδος, τα περισσότερα φυτά Crassula είναι ευαίσθητα στις αφίδες, τα ακάρεα αράχνης, τους αλευρωτούς και άλλα κοινά παράσιτα εντόμων. ειδικά όταν φυτεύονται στη σκιά

Τα προβλήματα παρασίτων αντιμετωπίζονται καλύτερα με μη χημικές, μη επιβλαβείς τεχνικές, όπως το έλαιο neem ή άλλα φυτικά έλαια.

Ψάχνετε για διαφορετικούς τύπους φυτών Crassula;

Τα φυτά νεφρίτη διατίθενται σε πολλά χρώματα, σχήματα και μεγέθη.Υπάρχουν πολλοί τύποι φυτών νεφρίτη για να διαλέξετε. Από κοινά πράσινα φύλλα νεφρίτη έως πολύχρωμες ποικιλίες, εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα φυτά Crassula που μπορείτε να καλλιεργήσετε:

 • Crassula Lucida variegata: Τα φύλλα αυτού του φυτού έχουν σχήμα καρδιάς και χρωματισμένα σε ροζ, πράσινο και λευκό ιβουάρ.
 • Crassula erosulaηλεκτρική ενέργεια’Χειμώνας: Το χειμώνα, τα χαρακτηριστικά κοκκινωπά φύλλα λεμονιού αυτού του φυτού είναι επιμήκη και διακλαδισμένα. Είναι ένα φυτό που σχηματίζει συστάδες που μεγαλώνει 4 έως 8 ίντσες ψηλό και 2 πόδια πλάτος όταν ωριμάσει.
 • Γκράσουλα “Morgan Beauty”: Αυτό το υβρίδιο έχει όμορφα ροζ λουλούδια στα τέλη της άνοιξης πασπαλισμένα με λευκό. Έχει ύψος περίπου 4 ίντσες.
 • Crassula διάτρητη: Το κοινό όνομα για αυτό το φυτό, γνωστό και ως class Crassula, προέρχεται από τα χαρακτηριστικά φύλλα που περιβάλλουν τον κεντρικό μίσχο.

τελικές σκέψεις

Συνολικά, Γκράσουλα Ένα υπέροχο δέντρο για να έχετε στον κήπο ή το σπίτι σας! Προσθέστε μοναδικές υφές και χρώματα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για φυτά χαμηλής συντήρησης, ανθεκτικά στην ξηρασία.

Εκτός από ευέλικτη και χαμηλή συντήρηση Κατάλληλο και για αρχάριους και για ειδικούς, καθώς είναι εύκολο να αναπτυχθεί από φύλλα ή από μοσχεύματα.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *